kud una novi grad-pobjednici zlatno kolo (1)Kulturno-umjetničko društvo “Una” iz Novog Grada pobjednik je 4. Republičke smotre folklora “Zlatno kolo”, koja je održana sinoć u Brezičanima kod Prijedora.

Nagradu Srebrno kolo osvojilo je Srpsko KUD “Doktor Mladen Stojanović” iz Prijedora, a Bronzano kolo KUD “Slavija” iz Istočnog Sarajeva.

Žiri u sastavu predsjednik Predrag Stevanović i članovi Mile Lukić i Momčilo Vesović dodijelio je i tri specijalne nagrade.

Priznanje za izvornost pripalo je SKUD-u “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor, za najoriginalniju nošnju KUD-u “Slavija” Istočno Sarajevo i za muzičku pratnju KUD-u “Una” Novi Grad.

kud una novi grad-pobjednici zlatno kolo (2)Domaćin 4. Republičke smotre folklora bilo je KUD “Milan Egić” iz Brezičana kod Prijedora, a pokrovitelji grad Prijedor i Vlada Republike Srpske.

Smotra je okupila osam KUD-ova iz Prijedora, Pala, Čelinca, Nove Topole, Istočnog Sarajeva i Novog Grada, a laureat “Zlatnog kola” predstavljaće Republiku Srpsku na Evropskoj smotri folklora u Geteborgu 2016. godine.

SRNA
Foto – KUD „Una“ Novi Grad