OMARSKA – LAKTAŠI 2:1 (1:0)

Strijelci: Kopanja ‘23 (pen), Domuzin ‘82 – Šikanjić ‘55
Sudija: Mario Jelić (Banja Luka)
Gledalaca: 650
Žuti kartoni: Stojnić, Nišić Đ, Krecelj, Anđić, Domuzin (Omarska), Milojević, Ostojić (Laktaši)
Crveni karton: Igor Trivić (Laktaši) u 18. minutu

Omarska:
Zgonjanin 7, Kopanja 7,5 (Domuzin 7), Kralj 7, Panić 7 (Sadžak -), Krecelj 7, Anđić 7, Stojnić 7 (Petković -), Jaćimović 7 (Grahovac -), Nišić L. 7, Kovačević 7, Đ. Nišić 7
Trener: Saša Keranović

Laktaši:
Knežević – (Nikolić 6), Milić 6, Ćebić 6, Šikanjić 6 (Marković -), Škorić 6 (Rosić -), Milojević 6 (Keleman -), Trivić 5, Turanjanin 6, Babić 6, Bosančić – (Ostojić 6), Dojčinović 6
Trener: Miljan Bajić

Fudbal se u nedjelju pokazao ponovo u svoj svojoj veličanstvenosti. Omarska je zajedno sa svojim navijačima pokazala da se nije predala i da će biti još dana za megdana i da će se do zadnjeg daha boriti za opstanak bez obzira ko se nalazi sa druge strane. A danas je sa druge strane bila odlična ekipa Laktaša, koja se takođe pošteno i sportski borila da pobjedi Omarsku i da ostane u trci za titulu. Gosti su takođe imali podršku svojih navijača, pa je u Omarskoj viđen pravi sportski ambijent, prepune tribine, borba do krajnjih granica u kojoj je na kraju slavila Omarska sa 2-1. Zasluženo.

Omarska je od starta krenula ofanzivno, Nikola Kopanja je na muke stavio desnu stranu odbrane Laktaša. Domaći su u prvom minutu tražili penal nad Kopanjom, ali je sudija Jelić samo odmahnuo rukom. Već u trećoj minuti Kopanja uspjeva da iznudi žuti karton Igoru Triviću, iako se stekao utisak da je Trivić zaradio crveni karton kao zadnji igrač odbrane. Redale su se prilike Omarske. U 5.minutu Kovačević je bio u idealnoj prilici , ali nije dobro zahvatio loptu glavom. U 10. minutu Kopanja je sam pred Kneževićem, ali Knežević brani. U 12. minutu Anđić nakon kornera šutira glavom, ali tik pored gola.

I onda u 18. minuti Trivić ponovo ruši Kopanju, ovaj put u kaznenom prostoru i sada je to penal i crveni karton za Trivića.

S obzirom na to da je Trivić jedan od dva bonusa na terenu čekalo se gotovo pet minuta da se izvrši izmjena jer je Miljan Bajić odlučio da promjeni golmane, pa je mladi Vuk Nikolić zamijenio Vanju Kneževića. Ipak, nije uspio da odbrani penal, Kopanja je sam bio siguran i pogađa za 1:0.

Imala je Omarska još jednu-dvije opasne situacije u prvom poluvremenu, nije uspjela postići gol, a u finišu prvog dijela i Laktaši prijete najboljom šansom. Milan Šikanjić je pobjegao odbrani Omarske, krenuo sam ka golu, ali u posljednji trenutak Stojnić izbija loptu koja je išla prema praznoj mreži i od svega samo korner.

Omarska je odigrala zaista odličnih prvih 45.minuta i trebala je ubjedljivije voditi.

U drugom poluvremenu viđena je drugačija slika.

U igru Omarske se uvukao neki grč i pored igrača više, a gosti su u potpunosti preuzeli inicijativu i zasluženo stižu do izjednačenja golom Šikanjića u 55. minuti.

Djelovala je tada Omarska potpuno dezorjentisano, posebno jer je u međuvremenu igru napustio Kopanja (danas odličan) zbog povrede. Ipak, ispostaviće se da će ulazak u igru Domuzina umjesto Kopanje i posebno Grahovca nakon dugo vremena donijeti bodove Omarskoj. Grahovac je unio u igru Omarske svoju prepoznatljivu energiju i razdrmao ekipu, a probudila se i publika i pogurala Omarsku do bodova.

U 82.minutu Domuzin koristi nesporazum u odbrani gostiju , krade jednu loptu i trese mrežu Laktaša za nevjerovatnu erupciju oduševljenja na stadionu u Omarskoj. Ko je bio zna o čemu pričam, a ko nije može samo da žali. Ne treba trošiti riječi, publika je danas bila ne samo dvanaesti nego i trinaesti igrač Omarske i dala je veliki doprinos ovoj pobjedi Omarske.

Laktaši nisu imali snage da do kraja utakmice ozbiljnije zaprijete Omarskoj i Omarska je zabilježila vrijednu pobjedu. U Omarskoj su pobjeđeni i Rudar i Laktaši, a Radnik je izvukao bod.

Kao što rekoh, borićemo se do poslednjeg daha, vratili smo se u igru, a vratili smo i osmjeh na lice mnogobrojnim navijačima Omarske.

FK Omarska