Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan prisustvovaće u utorak 19.03.2024. godine u 11,00 časova na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru događaju koji Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske oranizuje u okviru kampanje „Poštuj život, ne oružje“.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor realizovaće podjelu informativnih letaka sa ciljem upoznavanja građana o procedurama u slučaju saznanja o nelegalnom posjedovanju ili pronalaska vatrenog oružja.

Cilj kampanje je upoznavanje građana sa zakonskim odredbama koje propisuju amnestiju za one građane koji dobrovoljno predaju vatreno oružje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva koja imaju u posjedu, a čije držanje građanima nije dozvoljeno.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske realizuje kampanju „Poštuj život, ne oružje“ uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija i agencija za sprovođenje zakona u BiH, sa ciljem poziva građanima na konkretnu opštu akciju, kako bi se spriječili slučajevi upotrebe oružja, te time prevenirao i smanjio posjed nelegalnog oružja.

MUP RS