Često se pobjegne sa časa da se izbjegne odgovaranje ili kontrolni, ali I-2 prijedorske Gimnazije odlučio se za pjesmu. U suštini, otpjevali su da nisu baš spremni za test i zamolili profesorku da ih taj čas ne pita.

I uspjelo je!

“Složan smo i kolegijalan razred pa smo došli na ideju da pokušamo na drugačiji način da odgodi to, priča Kalina Odicki, učenica Gimnazije “Sveti Sava” Prijedor”.

“U trenutku je bila samo parola snađi se i da se nekako odgodi slušni test. Jednostavno mi je došla ideja na pamet, to sam napisao na papir. To sam pokazao svojim drugarima oni su se oduševili”, rekao je Filip Ličanin.

Nije za pohvalu što nismo naučili, kaži učenici, ali jeste to što smo barem bili iskreni.

“Nikad nije rješenje pobjeći ili nešto slično ili neko nasilje. Uvijek treba razgovarati s ljudima i na neki lijep način doći do rješenja”, ističe Mia Šormaz, učenica Gimnazije “Sveti Sava” Prijedor”.

“Nismo sve isplanirali dosta prije, nego smo se snašli u trenutku”, dodaje Lorena Janjoš.

Profesorka se prilično začudila kad je došla na čas. Učinilo joj se da je učionica prazna, a onda se začula pjesma. Ovo joj se, do sada, nije desilo.

“Djeca će uvijek imati i imali su neke pokušaje da se nešto pomjeri i odgodi, ali nikome nije pala ideja da to uradi na moj način, da to uradi kroz neku pjesmu i to mi je bilo lijepo od njih doživjeti”, kaže Snježana Hrvaćanin, profesor muzičke kulture u Gimnaziji “Sveti Sava” Prijedor.

Nema profesora koji voli kada đak nije spreman, ali ovo je bilo nešto potpuno drugačije. Pjesma je, ovog puta upalila ali sljedeći čas moraće propjevati lekcije. U svakom slučaju, svaka čast za ideju.

atvbl.rs