rudar prijedor-travnik-izvjestaj 1Golom Nebojše Pejića u 54. minuti kada je sa bijele tačke poslao lotu u donji desni ugao Adisa Nurkovića, a golmana gostiju u suprotnu stranu, Rudar-Prijedor je u derbiju začelja, u okviru 28. kola Premijer lige BiH savladao ekipu Travnika sa 1:0(0:0).

Tako su „rudari sa Sane“ prekinuli golgeterski post u borbama za bodove, jer punih 630 minuta nisu zatresli mreže svojih rivala, ujedno slavili poslije gotovo pola godine u bh. eliti na domaćem terenu (posljednji put su pobijedili 2:1 ekipu Viteza 30. oktobra prošle godine), ali ono što je mnogo važnije „vezirima“ su prepustili pretposljednju poziciju, sa koje se ide u niži rang takmičenja, s obzirom da je trebinjski Leotar već odavno otpisan.

Ipak, iako su sada bodovno poravnati sa njima, ostaje činjenica da su jesenas poraženi ubjedljivije (0:2), ali još više „gorak ukus“ da je komšija, banjalučki Borac, poklekao na svom terenu protiv Zvijezde iz Gradačca, što je ranije učinio i u duelu protiv Mladosti iz Velike Obarske, pa na gostovanju Slaviji iz Istočnog Sarajeva, pa postoji opravdana bojazan da po onoj „da komšiji crkne krava“, čak i u slučaju da Prijedorčani slave u posljednja dva meča, Banjalučani ne „daruju“ na kraju u posljednjem kolu i Travničane sa tri boda.

rudar prijedor-travnik-izvjestaj 2Izabranici trenera Darka Nestorovića krenuli su motivisani i već u 3. minuti kapiten Vedran Kantar pokušao je iskosa sa lijeve strane sa ivice šesnaesterca da ugrozi mrežu Nurkovića, koji je bio na mjestu. Uzvratio je na suprotnoj strani Adriano u 18. minuti, a odbijena lopta došla je do kapitena Dudića, koji sa peterca nije nadmudrio odličnog Kozića.

Minut kasnije izblokiran je udarac Pejića a Travničani koji su imali nadmoćnost u kornerima (11:2) zaprijetili su do odlaska na odmor još u dva navrata. Prvo je lopta upućena od Mahira Karića, usporena odbijanjem od Milovana Aćića završila u naručju domaćeg golmana, a u 42.minuti Adriano tuče, ali Kozić opet brani.

Znali su zeleno-crni da im treba strpljenja za vrijedan trijumf, a Nestorović je pogodio sa izmjenama, posebno što je priliku pružio Brazilcu Bedi, koji je bio pokretljiv u napadu i nad kojim je napravljen penal.

rudar prijedor-travnik-izvjestaj 3Igrao se 53. minut, kada je Kantar izveo drugi korner za svoj tim sa desne strane, lopta je došla do Bede, prvo je izblokiran njegov pokušaj šuta kraj dva igrača, a kada je ponovo ušao sa lijeve strane u šesnaesterac rivala Seferović ga je oborio i za odličnog sudiju Tomislava Čuića iz Tomislavgrada nije bilo dileme.

Pejićev pogoak ispostaviće se odlučio je pobjednika, pošto je velika borbenost domaćih prije svih iskusnog Dragoslava Stakića, koji je izbacio mnogo lopti iz svog šesnaesterca, presudila da konačno stignu do tri boda.

Bilo je tada prostora za polukontre i kontre Prijedorčana. Beda u 57. minuti sa 15 metara ne pogađa okvir gola. U 84. minuti poslije centaršuta Kantara sa lijeve strane Pejić je na svega nekoliko metara u želji da se ponovo upiše u listu strijelaca pao preko lopte, a minut kasnije njegov slobodan udarac sa lijeve strane ne koristi Aćić i šalje loptu kraj gola.

Ekipa Rudar-Prijedora ispraćena je sa terena aplauzima sa tribina.

RUDAR-PRIJEDOR: TRAVNIK 1:0 (0:0)

Gradski stadion Prijedor
Gledalaca: 700
Sudije: Tomislav Čuić(glavni), Dalibor Drašković i Enes Đozić(pomoćnici), Asmir Budimlić (4. sudija),Dragan Skakić(5. sudija), Dragan Petrović(6. sudija)
Delegat: Đorđe Starčević
Posmatrač suđenja: Salem Prolić

Strijelac: Pejić u 54. minuti (iz jedanaesterca)
Žuti kartoni: Mišan, Jovičić (Rudar-Prijedor), Ćurić, Dudić, Jusić (Travnik)

RUDAR-PRIJEDOR
Kozić 7,5, Tica 6, Stakić 7,5, Milanović 6 (od 46. Beda 7), Vidić 6 (od 46. Pekija 6,5), Mišan 6,5, Kantar 7, Mirković 6,5, Aćić 6,5, Pejić 7,5 (od 90. Raičević -), Jovičić 7.

TRAVNIK
Nurković 7, Terzić 6,5, Karić 7, Jusić 6, Ćurić 6 (od 71. Varupa -), Dudić 6, Helvida 6, Seferović 6,5 (od 84. Ribić -), Laštro 6,5, Sadiković 7, Adriano 6,5 (od 77. Gavrić -)

Igrač utakmice: Nebojša Pejić

N. Đerić
A.Drakulić
rudar prijedor-travnik-izvjestaj 4 rudar prijedor-travnik-rezultat