mira-krivaja-izvjestaj 1Rukometašice Mire su u derbiju 19. kola Premijer lige BiH ostvarile 14 pobjedu i uz dva remija i tri poraza zadržale lidersku poziciju na tabeli, pošto su savladale Krivaju sa 30:25(12:12).

Poslije startne prednosti gošći iz Zavidovića do 5. minuta (3:5) prvo Prijedorčanke prave seriju od 4:0 za dva gola razlike, a tu prednost imaju do 15. minuta (7:5), kada je uslijedio pad u igri, što rival koristi i sa četiri uzastopna pogotka stiže do najvećeg vođstva u 22. minuti (7:10), da bi na odmoru rezultat bio neriješen.

U nastavku ekipa trenera Darka Gligorevića, koju je predvodila najbolja igračica, nezadrživi srednji bek Milica Vahović, kontrolisala je igru i rezultat, ostvarivši u 58. minuti najveću razliku (30:23) u trenucima kada su već priliku dobile i mlađe igračice. Presudila je čvrstina odbrane na čelu sa golmanom Enom Briševac. U sastavu Krivaje istakla se efikasna Admira Zvekić.

mira-krivaja-izvjestaj 2– Očekivale smo tešku utakmicu. U prvom poluvremenu nije sve najbolje funkcionisalo, ali smo u nastavku popravile utisak i došle do pobjede, koja nas je zadržala na prvom mjestu. Očekujemo da i u posljednja tri kola ostvarimo maksimalan učinak – rekla je golman Marija Gligorević, koja još nije napunila 15 godina, a na najbolji način je iskoristila svoju šansu u finišu meča.

Miru očekuje gostovanje u Ilidži, a potom će, prije odlaska na megdan „fenjerašu“ bijeljinskom Radniku, ugostiti mostarski Zrinjski kome je pripala jesenja titula. Očekuje se da bi mogla da im pomogne iskusno desno krilo Sanja Jevtić, koja je ovog proljeća odsustvovala zbog povrede ruke, jer će njeno iskustvo itekako biti potrebno. Posebno što Prijedorčanke vjeruju da u srijedu protiv Zrinjskog u revanš-utakmici četvrtfinala Kupa BiH mogu nadoknaditi četiri gola manjka iz prvog duelu sa „plemkinjama“’ (22:26) i naći se na završnom turniru u borbi za pehar.

Mira (Prijedor) – Krivaja (Zavidovići) 30:25(12:12)

Dvorana Mladost Prijedor
Gledalaca: 150
Sudije: Zoran Raca (Banjaluka) i Miroslav Rakar (Nova Topola)
Sedmerci: Mira 6(6), Krivaja 6(4)
Isključenja: Mira 8 minuta, Krivaja 2 minuta

MIRA:
E.Briševac (15 odbrana i 1 sedmerac), J.Briševac, Karačić, Ivetić 7, Damjanović 2, Suvajac, Kararić, Tintor, Dojčinović, Vlahović 12(4), Bašanović 6(2), Sladaković, Mutić 1, Došen 2, Gligorević (2 odbrane i 1 sedmerac)

KRIVAJA:
Bjelić, Mujkić 2(1), Ar.Omahić 2, Merdanović 1, Al.Omahić 4, Saletović 2, Bašić, Mujanović (14 odbrana), Zvekić 9(3), Ćosić, Huskić (2 odbrane), Čahtarević 5

N.Đerić
A.Drakulić
mira-krivaja-izvjestaj 3