Omarska: Rudar-Prijedor
Nedjelja, 5.novembar u 13:30

U nedelju se u Omarskoj igra gradski derbi dvije ekipe iz Grada Prijedora. Nadamo se da će iduće godine to biti komšijski derbi i da Omarska više neće biti jedini klub Prve lige koji dolazi iz mjesne zajednice.

U proteklim danima bili smo predmet ismijavanja velikih i moćnih, uz podrugljive komentare kako skupljamo i “prosimo” pare a hoćemo da igramo Prvu ligu. Mi smo ponosni na činjenicu da smo za dva dana skupili 3.500 KM sredstava koja su donirala uglavnom fizička lica i koja su pokazala koliko se klub voli i poštuje. Nismo nakačeni na državne pare, osim pomoći i razumijevanja Gradonačelnika Prijedora, sredstva skupljamo svakodnevno i borimo se da preživimo. Mnogo smo toga uradili upravo zajedničkim snagama i donacijama ljudi koji vole klub. Ne postoji ni jedan klub koji pola godišnjeg budzeta skupi od fizičkih lica i lokalnih privatnika. Naš poziv za pomoć ostaje otvoren i dalje. Prilika je da u nedelju kupovinom ulaznice ili više ulaznica, svi daju dodatni doprinos.

Rezultati nisu očekivani, mnogo je razloga za to, ali vjera da će doći bolji je prisutna, a u nedelju je idealna prilika da započnemo novi period.
Pozivamo publiku da ispuni tribine do poslednjeg mjesta kao i uvijek, podržava plavi tim, bude vjetar u leđa, oprosti loš pas, grešku, da svi budemo na zadatku osvajanja tri boda.

Od igrača tražimo da daju više od svog maksimuma, jer samo tako možemo doći do povoljnog rezultata.

Goste ćemo dočekati kao prijatelje, jer i jesmo prijateljski klubovi, ali na terenu za igru nema kompromisa, što je i poruka svima.

Kako je utakmica od velikog takmičarskog značaja objema ekipama i kako je izvjesno da će to biti utakmica sa najvećom posjetom u ovoj polusezoni Prve lige, očekuju se i specijalni posmatrači. U skladu sa tim pozivamo sve aktere na dodatni oprez, organizatore utakmice ali i apel publici da navija fer i korektno.

Međusobni susreti
2022/23 1-0 0-2

FK Omarska