avaz-nesad se vraca na scenuNešad Selman, pjevač koji se 2008. godine povukao sa scene, iznenadio je javnost svojim nedavnim pojavljivanjem u “X Factoru”. Talentirani Prijedorčanin otkrio nam je zbog čega je odustao od muzike, koja je bila njegova velika ljubav, te šta ga je navelo da se, nakon sedam godina pauze, prijavi na “X Factor”.

Odskočna daska

– Prilikom javnih nastupa osjetio sam veliko zasićenje od svega onoga što čini javni život. Trebao sam promjenu i vrijeme da se posvetim drugim interesima i hobijima – priznao je Selman.

No, upravo su ga ljubav i nostalgija prema muzici vratile na scenu i osnovni su razlog zbog čega se, kako kaže, prijavio na “X Factor”.

– Poželio sam ponovo biti na sceni, u društvu muzičara, upoznavati nove ljude i odlično se provesti. Osim same zabave, spreman sam i za povratak na domaću muzičku scenu, a “X Factor” je pravo mjesto za promociju, ima najbolju produkciju i najveću gledanost. No, “X Factor” nije dovoljan za uspjeh. Za uspjeh treba mnogo truda i rada ili se, jednostavno, kockice moraju posložiti, ali je fantastična odskočna daska. U svakom slučaju, uživam u natjecanju i druženju – iskren je Selman.

Iako je svjestan da je ove godine konkurencija u “X Factoru” velika, Nešad priznaje da je njegov prvenstveni cilj i želja da se nađe u finalu.

– Imao sam priliku družiti se i slušati ovogodišnje takmičare, veoma je mnogo kvalitetnih kandidata. Samokritičan sam dosta. Mislim da na prvoj audiciji nisam otpjevao onako kako inače znam te da će me to možda koštati emisija uživo, ali vidjet ćemo kako će se stvari odvijati – govori Selman.

Prva ljubav

Istaknuo je da se nada kako će se u budućnosti aktivnije baviti muzikom.

– Muzika je moja prva ljubav i nekako joj se uvijek vraćam. No, muzika mi nije neophodna kao izvor prihoda, ona mi pruža neizmjerno zadovoljsvo – kazao je Prijedorčanin.

Potencijalni pobjednik

Nekadašnji pobjednik “OBN Talent Music Showa” kazao nam je koje karakteristike, prema njegovom mišljenju, treba da ima potencijalni pobjednik “X Factora”.

– Prije svega, mora pjevati fantastično, biti opušten na bini, prizeman i, jednostavno, imati ono nešto, a to je “X Factor” – govori Selman.

Dnevni avaz