Saobraćaj se ovog petka ujutro na većini puteva u RS odvija redovno, po pretežno suvim kolovozima.

U kotlinama i duž riječnih tokova, skrećemo pažnju na mjestimičnu jutarnju maglu, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke na moguće odrone.

magle ima na području grada Prijedora.

Na putevima na kojima se izvode radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije, koja reguliše saobraćaj.

Vozačima bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Zbog sanacije magistralnog puta MII-501, dionica Kozarska Dubica-Prijedor (Ulica Kralja Aleksandra u Prijedoru), saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

Na regionalnom putu PII-1502 dionica Prijedor 3-granica RS/FBiH (Stara Rijeka) dolaziće do izmjene u režimu saobraćaja zbog prelaska radnih mašina preko navedenog puta. (16.03. do 31.12.2023.).

Na magistralnom putu MI-108 dionica Prijedor-Kozarac, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji autoputa Banjaluka-Prijedor, u periodu od 10.01. do 31.12.2023. dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja.

Na putnim pravcima: Prijedor-Knežica-GP Donja Gradina, od 09.00 časova (28.09.2023.), GP Donja Gradina – Knežica – Prijedor, od 11.00 časova (30.09.2023.)kretaće se prevoz vangabaritnog tereta, pa vozače molimo da na navedenim dionicama voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima nema evidentiranih dužih zadržavanja.

AMS RS
foto – ilustracija