Prijedorska grupa “Eho radar” ovogodišnji je pobjednik Demofesta i može se s pravom kazati da je zasluženo trijumfovao na ovom muzičkom takmičenju.

Imali su veliku konkurenciju, jer takmičarski bendovi koji su došli iz svih dijelova regiona bili su prespremni za svirku, a većina njih su zvučali kao već afirmisani muzički sastavi. Sagovornik portala Vijesti.ba Nikola Grab, gitarista grupe “Eho radar” ne krije da je prezadovoljan i organizacijom festivala, ali prije svega i činjenicom da su odnijeli pobjedu na ovoj prestižnoj muzičkoj manifestaciji.

“Mi smo zadovoljni svim onim što nas je pratilo na Demofestu. Naravno srećni smo zbog pobjede, ali prije svega nam je drago što se Demofest ponovo vratio i što opet okuplja mlade bendove iz čitavog regiona. Jeste da nismo imali sreću da publici sviramo još jednom na finalnoj večeri, što je i poenta svirke, ali okolnosti su bile takve kakve jesu zbog vremenskih nepogoda, pa su organizatori morali da odlože takmičarski dio festa”, rekao je Nikola na početku razgovora.

“Eho radar” je bend koji je nastao 2018. godine i koji je i ranije pobjeđivao na festivalima.

“Mi kada smo oformili bend nismo znali koliko ćemo daleko da dobacimo. Ali vrlo brzo smo shvatili da tu ima mnogo potencijala i talenta. Prije svega nama su se sviđale pjesme koje smo stvarali a kasnije su došli i rezultati. Ipak, mi nismo očekivali nikada pobjedu na bilo kojem festivalu na kojem smo učestvovali i uvijek smo se iznenadili kada bi osvojili prvo mjesto”, pojasnio je sagovornik.

Bend “Eho radar” dolazi iz Prijedora koji važi za rokerski grad i koji je iznjedrio mnogo odličnih bendova. Međutim, Nikola tvrdi da je danas i u njegovom gradu, ali i u drugim znatno manje i rok bendova i mladih koji se interesuju za ovu vrstu muzike.

“U ranijem periodu u Prijedoru je bilo mnogo više bendova nego što ih ima danas. Mladi ljudi nažalost odlaze i to je jedan od razloga što je bendova sve manje, ali ipak taj neki muzički rokerski duh koji nosi Prijedor nije se ugasio. Još uvijek postoje kvalitetni bendovi koji se trude, prave pjesme i vježbaju”, pojasnio je muzičar.

Sagovorik je rekao par riječi i o budućim planovima “Eho radara”.

“Prioritet nam je da uđemo u studio i završimo pjesmu koju smo ranije krenuli da radimo. Sa tim devetim singlom zaokružili bi naš prvi album. Što se tiče nastupa sa koncertima ćemo krenuti od septembra. Za sad su planovi da sviramo u Banja Luci i Užicu, mada još ne mogu da potvrdim kada ćemo tačno imati svirke”, kazao je Nikola.

Eho radar je na početku svoga djelovanja bio četveročlani bend, a prije dva mjeseca se skupini pridružila Maja Rujević kao bek vokal.

“Maja je doprinijela da bend još bolje zvuči i donijela je novu i svježu pozitivnu energiju. Odlično se uklopila u naš rad i vjerujem da ćemo u ovom sastavu još dugo da djelujemo. Inače ona i bubnjar Denis su iz Banja Luke tako da je Eho radar postao prijedorsko-banjalučki projekat. Zanimljivo je da trenutno probe više radimo u Banja Luci nego u Prijedoru”, pojasnio je Nikola.

Napomenimo da je “Eho radar” nastao 2018. godine u Prijedoru. Osnovali su ga pjevač i gitarista, Marko Divjak i gitarista Nikola Grab. Nakon izmjene u sastavu u njemu sada sviraju basista Igor Stakić, te Denis Selimović i prateći vokal Maja Rujević iz Banja Luke. Njihov prvi singl je pjesma “Prah”, a nakon nje objavili su još osam pjesma od kojih je “Oprosti za bol” naišla na najbolji prijem i našla se na mnogim regionalnim top listama. Osim prve nagrade ovogodišnjeg Demofesta “Eho radar” je osvojio i prva mjesta na gitarijadama “Na putu za jug” u Mostaru, “Rok Fest” u Aleksandrovcu i “Music Vibes Festival” u Užicu.

vijesti.ba