Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor darivao je danas četiri bebe koje su rođene na Vidovdan zlatnicima i prigodnim poklonima sa najljepšim željama za dug i lijep život na radost i njihovih roditelja i svih onih koji se raduju svakom novom životu u našem gradu.

U pitanju su četiri djevojčice kojima je poklone u ime gradonačelnika uručila šef kabineta Danijela Dodoš.

“Ovo je prvi put da gradonačelnik Prijedora daruje zlatnikom bebe rođene na Vidovdan, a to će biti praksa i ubuduće”, istakla je Dodoševa.
Ona je dodala i da Grad posebnu pažnju posvećuje unapređenju pronatalitetne politike.

“Grad Prijedor subvencioniše sa jedan odsto kreditnu kamatnu stopu svim mladim bračnim parovima, koji odluče da u svom gradu kupe prvu nekretninu. Takođe, pomažemo svim udruženjima, posebno višečlanih porodica. U projektu smo `Tri plus` i ponosni smo što smo dio te priče. Grad pomaže i sva kulturna i sportska udruženja čiji su članovi naši najmlađi sugrađani jer želimo da oni imaju bezbrižno i lijepo djetinjstvo u svom gradu i da imaju perspektivu i budućnost”, izjavila je Dodoševa.

Glavna sestra na ginekološko-akušerske službe prijedorske bolnice Slavica Kobas se u ime čitave službe i porodilja zahvalila na ovako lijepom gestu gradonačelnika.

“Vi ste svake godine sa nama tu za Vidovdan i to sa lijepim, prigodnim poklonima. Ovo nije baš često da imamo ovako puno beba jer ih je trenuno na odjelu 16, bio je bebi bum prije nekoliko dana”, naglasila je Kobasova.

Poklon bonovi i paketi uručeni danas su svim porodiljama u prijedorskoj bolnici.

Riječ o poklonima koje su obezbijedili prijatelji manifestacije “Konferencija beba”, koja je prije nekoliko dana organizovana u našem gradu.

prijedorgrad.org