Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor ugostio je danas učenike četiri osnovne škole iz opštine Štrpce sa Kosova i Metohije i prosvjetne radnike koji od subote borave u našem gradu.

On im je poželio dobrodošlicu sa željom da iz ovog grada ponesu najljepše uspomene i sjećanja na druženje sa svojim vršnjacima i novim drugarima.

Javor je istakao da posebnu simboliku ima ovaj susret koji se dogodio na Vidovdan kada se obilježava sjećanje na jedan od najznačajnijih datuma iz istorije srpskog naroda.

On je istakao da, kao što je Vidovdan simbol otpora , herojstva, borbe za slobodu, njegovanje patriotizma i nacionalnog bića, tako je i naša poruka ovim mladim ljudima da rastu u duhu tradicije srpskog naroda koji se uvijek borio za te vrijednosti te da će u nama uvijek imati iskrene prijatelje.

Gradonačelnik je dodao da to potvrđuje i podatak da je Prijedor osmi put ugostio mališane sa Kosova i Metohije i da će se sa time nastaviti i u budućnosti.

On je izrazio zahvalnost roditeljima učenika Osnovne škole ” Branko Ćopić” koja je po četvrti put domaćin učenicima u okviru projekta “Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske” te da vjeruje da su u duhu tradicionalne potkozarske gostoljubivosti na najbolji način ugostili mališane iz ove kosovske opštine i jedne od najvećih srpskih sredina južnije od Ibra.

Kabinet gradonačelnika Prijedora