pozar-zgrada-ulica vuka karadzica (3)U požaru koji je sinoć oko 20:50 časova izbio u stambenoj zgradi u ulici Vuka Karadžića, koja se nalazi u širem centru grada, oštećeno je nekoliko stanova a prijedorski vatrogasci su svojom brzom intervencijom spriječili veću štetu.

Naime, u zgradi sa „socijalno neprofitnim stanovima“, vatra je najvjerovatnije izbila usljed neispravnih instalacija u potkrovlju, iznad kupatila u dva stana.

-Osjetio sam dim i primijetio da se nešto puši iz kupatila. Bojao sam se da uključim svjetlo a odozgo se mogao primijetiti plamen. Meni je najviše stradalo kupatilo ali i kuhinja zbog vode kod gašenja vatre – kaže Prijedorčanin Ekrem Nezimović, stanovnik zgrade u kojoj je došlo do požara.

Osim njegovog stana u kojem živi sa suprugom, najviše je oštećen i susjedni stan u kojem živi samohrana majka sa dvoje djece.

Oštećeni su i stanovi na prvom spratu do kojih je niz zidove prodrla voda prilikom gašenja vatre.

-Ja sam se popeo u potkrovlje da pokušam spriječiti širenje požara na drugu stranu zgrade dok nisu stigli vatrogasci, koje zaista moram pohvaliti na brzoj intervenciji – kaže Armin Mešić, jedan od komšija.

Inače, pola zgrade nema struju koja je isključena prije gašenja požara a nema ni vode.

Stanari oštećenih stanova, ali i njihove komšije, kažu da sinoć nisu mogli „oka sklopiti“ zbog požara koji je zadesio njihovu zgradu.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
pozar-zgrada-ulica vuka karadzica (1) pozar-zgrada-ulica vuka karadzica (2) pozar-zgrada-ulica vuka karadzica (4) pozar-zgrada-ulica vuka karadzica (5) pozar-zgrada-ulica vuka karadzica (6)