Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor posjetio je danas selo Gornja Marićka gdje su upravo završeni radovi na asfaltiranju dva putna pravca ukupne dužine oko 600 metara.

On je naveo da je vrijednost radova oko 77.000 KM, da je novac obezbijedila Vlada Republike Srpske i da je izvođač radova firma “Prijedorputevi”.

“Moram da naglasim da u ovom ovdje mjestu živi preko 80 stanovnila u 25 domaćinstava. Ima dosta omladine, dosta djece i sigurno ovo selo ima budućnost. LJudi su zadovoljni. Tu nećemo stati i nastavićemo tokom ove i naredne godine da rješavamo infrastrukturu. Narod se opredijelio da ostane na selu, bavi se poljoprivredom, ono što im treba je čvrsta i kvalitetna infrastruktura i tu smo mi da rješavamo taj njihov problem”, poručio je Javor.

On je podsjetio da su radovi u više od 15 mjesnih zajednica počinjali kako su vremenske prilike dozvoljavale, a po prioritetima koje biraju sami mještani, te najavio da sutra u Volaru počinje asfaltiranje dva putna pravca u dužini od 1.250 metara vrijednosti 183.000 KM.

Mještanin Zdravko Stojnić izrazio je zadovoljstvo što se radi asfalt.

“Ovdje ima nešto ljudi. Nema kao što je prije bilo, ali ima još uvijek dosta”, dodao je Stojnić i zahvalio se Gradskoj upravi.

Borislav Stojnić iz Gornje Marićke rekao je da je ovo višedecenijski problem, da su mnogi obećavali, a nisu ispunjavali, te da su nakon tri-četiri decenije mještani uspjeli dobiti ovaj put.

On se, takođe, zahvalio lokalnoj vlasti za ispoštovan dogovor.

“Imamo još projekata i planova. Ovo je prvi i ovo je samo početak radova u Gornjoj Marićki”, dodao je Stojnić.

prijedorgrad.org