Članice Kola srpskih sestara iz Prijedora počele su pripremu vaskršnjih peretaka koji su dio mnogih trpeza tokom najradosnijeg hrišćanskog praznika.

-Tradicija pravljenja peretaka u našem Udruženju traje već godinama, a radi se o autohtonom običaju Potkozarja. Naši pereci su veoma traženi i čuveni po kvalitetu, jer ih pripremamo od domaćih jaja i sa strpljenjem, a po recepturi provjerenih domaćica – rekla je predsjednica Kola srpskih sestara Jadranka Mijić.

Ona je podsjetila da su članice ovog Udruženja posljednjih godina pravile u prosjeku oko 5.000 peretaka, a nešto manju brojku očekuje i ovoga puta.

-Već smo završili dio peretaka jer smo imali narudžbe i za katolički Uskrs. Do sada imamo naručenih oko 3.000 peretaka od 4.500 koliko planiramo praviti. Kao i svake godine, dio ćemo donirati određenim ustanovama u našem gradu – istakla je Mijićeva.

Ona se zahvalila Gradskoj upravi Prijedora na čelu sa gradonačelnikom Javorom jer se ove godine u budžetu nalazi posebna stavka za finansiranje rada Kola Srpskih sestara.

Vaskršnje peretke Kola srpskih sestara Prijedor po cijeni od 2 KM možete naručiti na broj telefona 052/231-730 ili lično u prostorijama Udruženja.

-Svim pravoslavnim vjernicima čestitam predstojeći najveći hrišćanski praznik riječima “Hristos voskrese-vaistinu voskrese” – poručila je Jadranka Mijić, predsjednica Kola srpskih sestara Prijedor.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com