Policija je identifikovala majku i dva dječaka koji su pronađeni mrtvi u kući u južnom Londonu, opisujući to kao “duboko tužan slučaj”.

Nadja De Jager (47) i njeni sinovi, Alexander (9), i sedmogodišnji Maximus, proglašeni su mrtvima na licu mjesta u Belvedereu, u južnom Londonu, nakon što su policajci upali u četvrtak.

Metropolitanska policija je saopštila da je hitna pomoć takođe prisustvovala nakon što su službenici pozvani nešto prije podneva u četvrtak zbog zabrinutosti za dobrobit stanara imanja u Mayfield Roadu, navodi The Guardian .

Detektivi ne traže nikog drugog u vezi sa istragom, a najbliži rođaci su obaviješteni.

Dječija i mlađa škola Belvedere odala je počast djeci.

Portparol je rekao: „Alex i Maks su bili zaista divni članovi naše školske zajednice i pamtićemo ih sa velikom ljubavlju.

“Bili su to dječaci pune ljubavi i brige koji su bili istinski gladni da uče. Oboje su bili uzorni đaci i bilo je jasno da su jedno drugom najbolji prijatelji.”

DI Ollie Stride, istražni službenik, rekao je: „Ovo je duboko tužan slučaj i nastavljamo utvrđivati okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog incidenta.

„Želio bih da se zahvalim lokalnoj zajednici na saradnji dok naši službenici rade na njihovim upitima.

“Naše misli danas su u velikoj mjeri s porodicom dok se bore da se pomire sa svojim gubitkom i tražimo da se poštuje njihova privatnost u ovom izuzetno teškom trenutku.”

Trojica forenzičara napustila su kuću u petak i počela da pretresaju srebrni kamion Mitsubishi. Pretresena je torbica na suvozačevom sedištu, a pozadi su viđena dva dječija sedišta. U prtljažniku je bio pohranjen dječiji skuter.

Marion Beazer, koja živi u Mayfield Roadu, rekla je da je smrt bila “apsolutna tragedija” i da vjeruje da su majka i njeni sinovi živjeli u kući oko pet godina.

Uprkos tome, rekla je da “nema pojma o njihovim imenima”, ali je dodala: “Apsolutna je tragedija izgubiti dva mlada dečaka”.

The Guardian

Kako saznajemo, Nađa De Jager je Prijedorčanka Nada Savić koja je devedesetih godina prošlog vijeka napustila naš grad.

U međuvremenu je promijenila ime, udala se a potom i razvela.

Živjela je sa sinovima u južnom londonu.

Bila je šefica u kompaniji za nekretnine.

Imala je švedsko državljanstvo.