Odbornici Skupštine grada Prijedora usvojili su danas odluku kojom je 11 nevladinih organizacija dobilo status udruženja od interesa za grad.

Status su dobili Udruženje penzionera, “Gradski hor”, “DON”, Astronomsko društvo “Sirijus”, Regionalno uruženje distrofičara, Udruženje za očuvanje tradicije, Udruženje dijabetičara, Udruženje paraplegičara oboljelih od dječije paralize, “Altruist”, “Anemona” i “Psiholuminis”.

PotpredsjedniK Skupštine grada Azra Pašalić pitala je kako na spisku nema Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama “Neven”, a šef gradskog Odsjeka za sport i nevladine organizacije Dragan Vučenović rekao je da se to udruženje nije prijavilo na javni konkurs za utvrđivanje statusa udruženja od interesa za grad Prijedor.

Vučenović je rekao da se na konkurs prijavilo još pet udruženja, ali da su odbijena zbog nepotpune dokumentacije.

Riječ je o Udruženju roditelja sa četvoro i više djece “Roda”, Srpskom kulturnom umjetničkom društvu /SKUD/ “Dr Mladen Stojanović”, Međuopštinskoj organizaciji saveza slijepih i slabovidih, Udruženju “Optimisti” i Aeroklubu “Prijedor”.

Status udruženja od interesa za grad Prijedor dodjeljuje se udruženjima na osnovu njihovog istorijskog, kultorološkog, multietničkog, teritorijalnog i socijalno-humanitarnog rada, a koja svojim aktivnostima i projektima pružaju odrđene usluge stanovništvu i na taj način se prepoznaju kao partneri grada i gradskih javnih ustanova u zadovoljavanju potreba građana.

SRNA