Odbornici Skupštine grada Prijedora razmatraće u ponedjeljak, 27. januara, prijedloge više kadrovskih rješenja među kojima imenovanje Dijane Aramanda za vršioca dužnosti direktora gradske Tursitičke organizacije, te razrješenje Lejle Muslimović sa te pozicije.

U obrazloženju prijedloga navodi se da se Muslimovićeva, magistar ekonomije u turizmu i hotelijerstvu, razrješava dužnosti jer je imenovana 2. novembra 2022. godine, a Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Republike Srpske propisano je da su kraća imenovanja ona na najviše dva mjeseca.

U prijedlogu se napominje da bi Aramanda, diplomirani ekonomista, bila imenovana na upražnjeno mjesto na period do izbora direktora gradske Tursitičke organizacije, najduže do 60 dana.

Odbornici Skupštine grada Prijedora razriješili su 7. oktobra 2021. godine dužnosti direktora Turističke organizacije grada Prijedora Amiru Ganić koja je nakon više uzastopnih mandata podinijela ostavku, a za vršioca dužnosti imenovali Muslimovićevu i od tada joj je produžavan mandat.

Pred odbornicima će se naći u prijedlozi da se za direktora Doma zdravlja imenuje Miloš Marjanović, za direktora Dječijeg vrtića “Radost” Tatjana Brdar i za direktora Centra za prikazivanje filmova Safira Karahodžić, koji su, takođe, prethodno bili vršioci dužnosti direktora u ovim ustanovama i koji su sada bili jedini kandidati na javnim konkursima za ta mjesta.

Na dnevnom redu je i prijedlog imenovanja vršioca dužnosti načelnika novoosnovanog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije, ali taj materijal nije dostavljen odbornicima niti je objavljen na stranici Skupštine grada zajedno sa ostalim koji se, po praksi, dostavljaju i objavljuju sedam dana prije zasjedanja.

Sjednica je zakazana u 10.00 časova.

SRNA
Foto – ilustracija