Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv supružnika čiji su inicijali N.Đ. i R.Đ. iz Oštre Luke zbog pronevjere novca teške više od 78.500 KM.

Tužilaštvo je saopštilo da se u optužnici navodi da je od 1. januara 2014. do 31. decembra 2016. godine N.Đ. kao zaposlena dvije osiguravajuće kuće protivpravno prisvajala novac uzimajući ga od osiguranika, a ne uplaćujući ga na račune budžeta Republike Srpske i Auto-moto saveza Republike Srpske, te izdajući krivotvorene uplatnice.

Riječ je o stotinama fizičkih lica i iznosima 53.394 KM, 23.663 KM, 1.264 KM i 224 KM.

U namjeri da supruzi omogući prikrivanje protivpravnog prisvajanja novca, njen suprug R.Đ.stavio joj je na raspolaganje žig pošte 79236 Oštra Luka sa oznakom malog latiničnog slova “c” kojeg je posjedovao kao odgovorna osoba jednog društva iz Oštre Luke koje je imalo zaključen ugovor sa “Poštama Srpske”.

Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisana je kazna zatvora od dvije do deset godina za onoga ko protivpravno prisvoji novac koji mu je povjeren na radu, a krivičnim djelom je pribavio imovinsku korist u iznosu koji prelazi 50.000 KM.

srpskainfo.com