kamp djecijih osmijeha 2015 (1)„Kamp dječijih osmijeha 2015“, koji je danas otvoren na Kozari, okupio je 100 učenika prijedorskih osnovnih škola koji će ove sedmice pohađati kreativnu nastavu i radionice sporta, manekenstva, saobraćaja i prve pomoći.

Predstavnik kompanije „Arselor Mital“ Prijedor Predrag Šorga rekao je da ova kompanija osmu godinu podržava interaktivno učenje i rad sa djecom u prirodi.

-Već drugu godinu zaredom kamp je organizovan po programu rada škole u prirodi i u skladu sa smjernicama Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, gdje će se prije podne izvoditi nastava u improvizovanim učionicama i u prirodi, popodne rad sa volonterima u raznim sekcijama, a uveče zabavni sadržaji poput filmova za djecu, karaoka, maskenbala i diskoteke – potvrdio je Šorga novinarima na Kozari.

Partner kompanije „ArselorMital“ ove, kao i posljednje tri godine je Udruženje građana „DON“ iz Prijedora.

-Naše udruženje uz finansijsku podršku „Arselor Mitala“ Prijedor, četvrtu godinu zaredom organizuje „Kamp dječijih osmijeha 2015“ na planini Kozari, sa ciljem doprinosa razvoju turističke ponude „lrajiške ljepotice“ primjenom novih oblika i metoda učenja do kojih učenici dolaze u direktnom kontaktu sa prirodom i u interakciji različitih aktivnosti – rekla je Murisa Marić izvršna direktorica Udruženja građana „DON“ Prijedor.

U ovogodišnjem izdanju kampa sa djecom će raditi osam animatora/voditelja radionica, osam volontera DON-a i pet učitelja/učiteljica, te deset volontera iz deset država svijeta u kojima posluje kompanija „ArselorMital“, tako da će učesnicima kampa svakoga dana volonteri iz ove kompanije predstavljati države iz kojih dolaze, a to su SAD, Meksiko, Brazil, NJemačka, Ukrajina, Argentina, Makedonija, Rusije, Egipat i Španija.

U ovogodišenjem kampu učestvuju osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Prijedora, “Vuk Karadžić” iz Omarske, “Kozarac” iz Kozarca, “Mladen Stojanović” iz LJubije i “Petar Petrović NJegoš” iz Busnova.

Vrijednost projekta i ove godine je 29.000 KM i u cjelosti ga finansira kompanija „Arselor Mital“ Prijedor.

Tekst i foto – Jelena Govedarica/Kamp dječijih osmijeha 2015/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

kamp djecijih osmijeha 2015 (2) kamp djecijih osmijeha 2015 (4) kamp djecijih osmijeha 2015 (3) kamp djecijih osmijeha 2015 (5) kamp djecijih osmijeha 2015 (6) kamp djecijih osmijeha 2015 (7)