Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” u Prijedoru od danas do petka, 27. januara, organizuje besplatan upis učenika osnovnih i srednjih škola, povodom Svetog Save, saopšteno je iz ove ustanove.

Mimo ove sedmice, godišnja članarina za zaposlena lica i za vanredne studente je 16 KM, za učenike od drugog do petog razreda osnovne škole tri KM, a za učenike osnovne škole od šestog do devetog razreda, učenike srednje škole, redovne studente i penzionere šest KM.

“Cijene članarine simbolično su uvećane, za samo jednu KM, jer pokušavamo pratiti rast svih ostalih cijena, poput cijena u štamparijama i slično. Nadamo se da će naši sugrađani imati razumijevanja za to”, rekla je danas Srni direktor biblioteke Gordana Vila.

Osim tradicionalne akcije u nedjelji Svetosavlja, plaćanja članarine tokom cijele godine oslobođeno je 11 kategorija uz potvrde nadležnih institucija.

To su nezaposlena lica, ratni vojni i invalidi rada, članovi najuže porodice poginulih i nestalih boraca, lica sa smetnjama u razvoju, slijepa i slabovida lica, dobrovoljni davaoci krvi, predškolci i prvačići, radnici iz oblasti kulture i novinari, zavičajni pisci, članovi višečlanih porodica i bibliotekari.

SRNA
Foto – ilustracija