U avionskoj nesreći koja se dogodila u neposrednoj blizini prijedorskog aerodroma, u kojoj se srušio sportski avion, poginuli su pilot i instruktor jedriličarstva Ljubiša Aramanda i njegova dvadesettrogodišnja kćerka.

Ljubiša je bio istaknuti pilot i jedriličar, planinar, sportista i predsjednik Planinarskog Saveza Republike Srpske.

Za sada nije poznat uzrok pada aviona, a na terenu su nadležne ekipe koje vrše uviđaj.

Na magistralnom putu Prijedor – Kozarska Dubica, u neposrednoj blizini aerodroma, oko 15 časova pao je sportski avion Citabria.

Nemili događaj desio se pred očima mještana koji žive u neposrednoj blizini i koji kažu da je pad aviona trajao svega nekoliko sekundi.

Јedan od najtežih dana u istoriji Prijedorskog vazduhoplovstva kažu u “Aero Kluba” .

Izgubljen je mladi život i čovjek koji je dao veliki doprinos u sportskim, humanim i brojnim aktivnostima grada i Republike Srpske.

Tužilaštvo BiH dalo je nalog policiji i nadležnim institucijama za civilno vazduhoplovstvo da preduzmu sve kako bi se utvrdili detalji pada aviona.

Ljubišu Aramandu Prijedorčani znaju kao čovjeka koji je uložio svu svoju snagu i znanje u razvoj vazduhoplovstva u gradu na Sani.

Bio je strastveni ljubitelj visina, volio je da osvaja i planine.

Bio je član planinarskog društva “Klekovača”, predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske, radnik Elektrodistribucije Prijedor, sportista i dobrovoljni davalac krvi.

Sa Ljubišom u avionu stradala je i njegova dvadesettrogodišnja kćerka Andrea Aramanda.

RTRS