Sud BiH produžio je pritvor Daliboru Railiću, Aleksandru Miljatoviću i Igoru Repajiću optuženima za organizovani kriminal u vezi sa prometom droge, pranjem novca i teškim ubistvom, koji može trajati do izricanja prvostepene presude ili nove odluke Suda, a najduže tri godine od dana potvrđivanja optužnice, odnosno do 15. decembra 2025. godine.

– Odluka o produženju pritvora donesena je zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga – saopšteno je iz Suda BiH.

Kontrola opravdanosti izrečene mjere pritvora vršiće se svaka dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru.

Protiv ovog rješenja dozvoljena je žalba vanraspravnom vijeću Suda BiH u roku od tri dana od dana prijema pisanog otpravka rješenja.

Sud BiH prošle je sedmice potvrdio optužnicu Tužilaštva BiH u predmetu “Dalibor Railić i drugi” u kojoj su korišteni dokazi iz “Skaj” i “Anom” aplikacija.

Riječ je o optužnici protiv osam lica, među kojima su Railić, Miljatović i Repajić, koji se terete za organizovani kriminal povezan sa više teških krivičnih djela počinjenih u periodu od 2020. do 2022. godine, uključujući i ubistvo načelnika krim-policije Prijedor Radenka Bašića.

RTRS