Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv muškaraca čiji su inicijali M.D. i S.B. iz Kostajnice zbog dvije teške krađe i prijetnji policijskom službeniku, objavilo je ovo tužilaštvo.

U optužnici se navodi da su M.D. i S.B. 13. marta 2018. godine oko 1.30 časova u Mrakodolu kod Kostajnice iz prodajnog štanda vlasnice čiji su inicijali D.K. ukrali 45 KM i 500 kuna.

U optužnici se navodi i da je M.D. 24. jula 2018. godine u Kostajnici iz vikendice vlasnika čiji su inicijali S.V. ukrao vazdušnu pušku, dvogled, ribolovni pribor i nekoliko flaša alkoholnog pića, ukupne vrijednosti oko 600 KM, a da je 29. oktobra 2019. godine u Kostajnici prijetio policijskom službeniku D.Č. revoltiran zbog navodnog oštećenja na odjeći nastalog navodno prethodnog dana kada je lišen slobode zbog narušavanja javnog reda i mira.

Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisana je kazna zatvora od jedne do osam godina za tešku krađu, a šest mjeseci do tri godine za ugrožavanje sigurnosti službenog lica.

SRNA