Proteklog vikenda u Tirani (Albanija) održano je Balkansko prvenstvo za Veterane u džudou.

Osim domaćina, učestvovali su i predstavnici Turske, Bugarske, Rumunije, Sjeverne Makedonje, Crne Gore i Bosna i Hercegovina.

Kao član reprezentacije BiH i najbolji veteran sa dvije titule na prvenstvu BiH održanom u avgustu u Šipovu, nastupio je i Prijedorčanin Radenko Marinović.

Poslije dvije pobjede nad predstavnicima Turske i Sjeverne Makedonije, trener Džudo kluba “Prijedor” postao je šampion Balkana u kategoriji do 100 kg.

-Ovo je bilo jedno veoma dobro organizovano prvenstvo pod pokroviteljstvom Balkanske džudo federacije. Takmičenje je okupilo najbolje predstavnike i reprezentativce zemalja učesnica. Ova titula je veliki rezultat kako za mene lično, teko i za moj klub ali i za džudo sport u gradu Prijedoru, pošto ovakav uspjeh niko do sada nije ostvario. Zadovoljan sam sa odrađenim borbama koje su bile teške jer sam morao ići u “jaču” kategoriju zbog viška kilograma – rekao je Marinović.

On je iskoristio priliku da se zahvali svima koji su pomogli njegov odlazak na balkansko prvenstvo u Albaniji u granicama svojih mogućnosti, a radi se o IRB RS, Stomatološkoj ordinaciji dr Mudrinić i kafe Plaža.

-Tužan sam jer je izostala pomoć mog grada Prijedora. Iskreno žalim zbog toga jer ostali učesnici iz BiH su imali nesebičnu pomoć svojih gradova i opština, gradonačelnika i načelnika, a ona se ogledala u finansijskoj pomoći i sportskoj opremi. Uprkos svemu, grad Prijedor je imao svog “ambasadora sporta” koji je postao šampion Balkana. Nadam se da će neko iz Gradske uprave u budućnosti znati da cijeni i ovaj moj lični rezultat, ali i sve prošle uspjehe i medalje koje su postigli članovi Džudo kluba “Prijedor” a kojih će sigurno biti još – dodao je Radenko Marinović.

Tekst – www.prijedordanas.com
Foto – Radenko Marinović