rudar prijedor-proljece 2015Fudbaleri Rudar-Prijedora ispunili su cilj u prvoj utakmici polufinala Kupa Republike Srpske, igrajući bez golova, ovoga puta u Velikoj Obarskoj, kao u prošlogodišnjem meču za pehar protiv Radnika u Bijeljini, kada su poklekli sa penala, ujedno načinivši veliki korak ka svom četvrtom finalu. Šef stručnog štaba Zoran Bujić imao je razloga za zadovoljstvo.

-Iako smo igrali bez četvorice standardnih prvotimaca Dragana Ristića, Filipa Arežine, Siniše Saničanina i Njegoša Despotovića, od početka smo se, po kišovitom vremenu, postavili dobro na terenu. Znali smo za najave iz Radnika da im je cilj da u kompletnom sastavu, odmorniji, jer prošlog vikenda nisu imali prvenstvenih obaveza, steknu prednost u prvom duelu, ali smo potvrdili da imamo kvalitet da se nosimo sa svakim protivnikom – priča Bujić.

„Rudari sa Sane“, koji su u trci za titulu u Prvoj ligi RS, napravili su lijepu pozivnicu svojim navijačima za revanš protiv premijerligaša BiH iz Semberije, posljednje dvije godine osvajača trofeja, 29.aprila, a za očekivati je da će ovaj susret biti odigran na Gradskom stadionu u Prijedoru.

-Čestitam momcima, jer su bili maksimalno odgovorni i čvrsti u odbrani, a mogli smo u polukontrama i kontrama, prije svih preko kapitena Vedrana Kantara i Siniše Radoje i da zatresemo mrežu Bijeljinaca. Najvažnije je da smo se, poslije poraza u prvenstvu od Krupe u Krupi na Vrbasu brzo vratili i pokazali psihološku stabilnost na teškom ispitu – naglašava strateg Prijedorčana.

Ovaj megdan je pokazao da u Rudar-Prijedoru u svakom trenutku mogu da se oslone na mlade igrače, među kojima je dosta juniora, jer ispunjavaju zadatke uz iskusnije prvotimce. Starteri su bili Emir Kukavica i Nebojša Mrkić, a posljednja dva minuta u igri je bio i Nemanja Marić, nakon nedavnog neugodnog pada, što posebno raduje.

-Poslije ove dvije teške utakmice okrećemo se narednom protivniku u borbama za bodove, u Ljubiji u subotu, gdje dočekujemo Tekstilca iz Dervente. Vremena je malo, ekipu treba osvježiti, ali povratkom pomenute četvorice igrača u najbolju postavu vjerujem da možemo da ispunimo očekivanja naših vjernih simpatizera i ponovo kao domaćini, uslovno rečeno, trijumfujemo – zaključio je Bujić.

Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com