policija-cjbpdSlavko Ćurguz (29) iz Prijedora isječen je po glavi i vratu u noći između subote i nedjelje u disko-baru “Medžik”, a policija je uhapsila osumnjičenog Darka Beslaća (25).

Policiji je prijavljeno u nedjelju ujutro, oko 4.15, da je u Ulici Miloša Obrenovića u ugostiteljskom objektu “Medžik” došlo do narušavanja javnog reda i mira. Policija je na licu mjesta ustanovila da je u objektu došlo do verbalne prepirke i svađe između Prijedorčana D.B. i S.Ć..

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi ispričao je da je motiv napada bila žestoka svađa između Ćurguza i Beslaća.

“Nakon toga, Beslać je izrevoltiran izašao iz objekta i vratio se nekoliko minuta kasnije držeći nož u ruci”, kazao je naš izvor.

Prema njegovim riječima, Beslać je potom izvadio nož i zadao više uboda Ćurguzu u predjelu glave i vrata, čime je počinio krivično djelo “ubistvo u pokušaju”. Dodao je da je Beslać nakon ranjavanja Ćurguza pobjegao u nepoznatom pravcu, ali nekoliko sati kasnije policijski službenici su ga pronašli, a potom i priveli. Nad Beslaćem je izvršena kriminalistička obrada, a potom je pušten na slobodu. Obavjiješten je i dežurni tužilac.

Ćurguzu je prvo ukazana pomoć u Službi hitne pomoći, a kasnije je hirurški zbrinut u opštoj prijedorskoj bolnici nakon čega su ga pustili na kućno liječenje. “Nezavisnim” je potvrđeno da je Ćurguz odranije poznat policiji po krađama. On je 2011. godine uhapšen jer ga je policija zatekla kako obija rezervoar kamiona kako bi ukrao gorivo.

Nezavisne novine