rudar prijedor-tekstilac„Rudar-Prijedor“ u revanš utakmici polufinala Kupa Republike Srpske ugostiće u utorak od 16 časova na Gradskom stadionu ekipu drugoligaša „Tekstilca“.

Izabranici Darka Nestorovića su golovima kapitena Vedrana Kantara i Lazara Vidića u Derventi slavili pobjedu od 2:0.

Osvojeni bod u prvenstvu Premijer lige BiH na gostovanju „Zvijezdi“ u Gradačcu povratio je dobro raspoloženje, a i nadu da se može stići do opstanka u Premijer ligi BiH.

-Iako imamo veliku prednost iz prvog meča nećemo se opustiti. Želimo da pružimo dobru partiju i novim trijumfom ovjerimo plasman u finale, a ujedno pred svojim navijačima napravimo pravu uvertiru pred subotnji dolazak „Travnika“ u Premijer ligi – rekao je ofanzivni igrač zeleno-crnih Slobodan Milanović.

Kao jedan od ciljeva “rudari sa Sane“ su u ovoj sezoni postavili osvajanje Kupa Republike Srpske, s obzirom da im to u prethodna dva pokušaja (1995. godine u dvomeču protiv banjalučkog „Borca“ i 2006. godine u odmjeravanju snaga sa „Slavijom“ iz Istočnog Sarajeva) nije pošlo za rukom, a ujedno vrijeme je i da trijumfuju kod kuće, jer su posljednji put pobjedu u Prijedoru ostvarili gotovo prije pola godine, još 30.oktobra, kada su savladali „Vitez“ sa 2:1.

N.Đerić