Generacija energetičara, koja je školovanje u prijedorskoj Elektrotehničkoj školi završila 1977. godine, okupila se kako bi obilježila 45 godina mature. Bila je to prilika za evociranje uspomena i dobro druženje.

Život je takav da su mnogi iz te generacije otišli na razne strane svijeta, ali su ipak održali kontakt i okupljali se na svaku petu godišnjicu mature. Tako skup maturanata ne propušta ni Stjepan Čobić, koji živi i radi u Hrvatskoj.

– Prošlo je već 45 godina, a ko juče da je bilo. Proletio je život. Ali mi držimo tradiciju, koliko možemo. Svakih pet gdoina je bilo dogovoreno da se sastajemo, ali zub vremne radi svoje pa se sad i češće okupljamo – kaže Čobić.

Njihov profesor Branko Jovanović kaže da je lijepo vdijeti da se i nakon gotovo pola vijeka njegovi učenici i danas druže.

– Lijepo ih je vidjeti i čuti, jer 45 godina je prošlo. Drago mije da su se i mene sjetili, da su me pozvali. I hvala im što ne zaboravljaju jedni druge – rekao je Jovanović.

Ovi skupovi vraćaju ih u mladost, kaže genercija maturanata iz 1977., uz poruku da se raduju što skorijem ponovnom susretu.

kozarski.com