Na adresu internet portala www.prijedordanas.com stigao je odgovor Boračke organizacije grada Prijedora na Otvoreno pismo koje su njima ali i Organizaciji porodica poginulih boraca i zarobljenih civila grada Prijedora uputili roditelji učenika OŠ “Petar Kočić” Prijedor.

Odgovor vam prenosimo u cijelosti bez ikakvih intervencija.

RODITELJIMA UČENIKA OŠ „PETAR KOČIĆ“
P R I J E D O R

Poštovani!

Povodom otvorenog pisma grupe roditelja prijedorskih osnovaca, koje je upućeno i na adresu Boračke organizacije grada Prijedora, izražavamo punu podršku vašem opravdanom apelu.

Mi, borci, stvaraoci Republike Srpske, sa zebnjom i strahom smo primili vijest o događaju – oboljevanju prijedorskih osnovaca, kao i učenika iz drugih gradova i opština Republike Srpske, koje je nastalo prilikom obavljanja đačkih ekskurzija na području turističkog centra na Jahorini.

Ne samo iz razloga što su mnoga oboljela djeca naša unučad, već posebno što je najvjerovatnije nemarom i nebrigom odgovornih lica iz turističkih organizacija, pogođena naša najsvetija kategorija – naša djeca, naši potomci. Populacija zbog koje smo nekoliko godina krvarili, ginuli, zbog kojih smo stvarali i stvorili Republiku Srpsku.

Boračka organizacija grada Prijedora apsolutno podržava vaš opravdani zahtjev da se utvrde uzroci oboljevanja učenika na đačkoj ekskurziji, i da se odgovorna lica hotelsko-turističke organizacije i objekta u kome su boravila oboljeli učenici, sankcionišu zakonski propisanim mjerama, ukoliko se objektivno i nepristrasno utvrdi njihova odgovornost.

Od strane Boračke organizacije grada Prijedora imate punu moralnu da istrajete u svojim najerama, prije svega iz razloga da se ovakve neželjene stvari ne bi ubuduće dešavale i ponavljale, ali vas obavještavamo da Boračka organizacija grada Prijedora nije nadležna za rad kako lokalnih tako i republičkih sanitarnih, higijensko-epidemioloških i zdravstvenih ustanova, koji bi trebalo da utvrde činjenice i uzroke ovih nemilih događaja.

Nadamo se da će se naša djeca u što je moguće kraćem vremenskom periodu zdravstveno oporaviti i da do ovakvih događanja i pojava više neće dolaziti.

PREDSJEDNIK
Zoran Predojević

Roditelji učenika OŠ “Petar Kočić” uputili Otvoreno pismo prijedorskim boračkim organizacijama