avionska nesreca francuska (1)Nakon informacija da je u padu aviona u Francuskoj poginuo bračni par poreklom iz BiH Fehret i Emira Smailagić, ekipa N1 je razgovarala sa prijateljima i rodbinom Fehreta i Emire.

Ekipa N1 je kontaktirala sestru poginule Emire Smailagić, Murisu Žepčan, koja je objasnila da je Džermanvings zvao porodicu da bi im rekli su organizovali let za Francusku kako bi se identifikovali leševi.

“Rekli su kako mora neko od familije da ode tamo. Otići će moj zet, muž od moje druge sestre, jer on ne želi da sin Deni ide jer se priča da su leševi smrskani pa ne želi da on to gleda. Od bliže familije niko ne želi da ide jer ne možemo to da gledamo”, kazala je Žepčan.

Ona je i objasnila i da su njeni sestra i zet u Barseloni bili kako bi gledali čuveni fudbalski derbi “El Klasiko”.

avionska nesreca francuska (3)“Oni su bili u Barceloni jer je moj zet jako volio fudbal i trenirao je u Neusu. Otišao je da gleda utakmicu Barselona – Real Madrid u nedelju. Inače ostanu duže na putovanjima. Oni su non-stop leteli. Išli su u Tursku, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Majorku, a moja sestra se jako bojala da leti, ali je uvek išla sa njim”, rekla je Žepčan.

“Dugo smo mi ovdje u Nemačkoj, od ’73. godine. Moj zet je kao dete došao u Nemačku. Inače je iz Banje Luke, a moja sestra je iz Prijedora, ali su u Bihaću kupili stan pa su išli redovno tamo”, rekla je sestra poginule Emire Smailagić za N1 te je dodala da avioni koji su organizovani za polazak u Francusku za porodice nastradalih polaze sutra.

Smailagić bio dobar drug i fudbaler Borca

Prijatelji Fehreta Smailagića ga se prisećaju iz školskih dana, kao dobrog fudbalera banjalučkog Borca.

Nakon što su čuli vest o njegovoj smrti, ostali su u šoku.

avionska nesreca francuska (2)Zvali su ga “Braco”, a u Nemačku je otišao nakon poznatog zemljotresa u Banjaluci.

U inostranstvo ga je odvela majka koja se vratila u Bihać pre dve godine.

Fehret je rođen 1956. godine, a iza njega je ostalo troje dece. U gradu Neus u kojem je živio, bio je vlasnik Taksi firme i restorana.

Podsećamo, u jučerašnjoj nesreći aviona poginulo je 150 osoba.

rs.n1info.com
Foto – Reuters/Agencije