Defektolog, likovni umjetnik, član odreda izviđača ”Dr Mladen Stojanović”, član radio amaterskog kluba ”Kozara”, asistent na fakultetu, dobrovolјni davalac krvi. Uskoro bi u rukama trebala da se nađe i doktorska disertacija. Za mnoge nezamislivo, ali ne i za tridesetjednogodišnjeg Stevana Šeatovića. Kako kaže, sve što radi, radi s lјubavlјu i uz dobru organizaciju.

”Na dnevnom nivou radim do jedan pola dva. Nakon toga kući, ručak, a poslije držanje vježbi, oslikavanje zidova u slobodno vrijeme, rad u komisiji za procjenu djece. Uglavnom i prije podne i popodne je ispunjeno što radnim obavezama, što hobijem. Prijedor nudi mnogo mogućnosti, mnogo načina da kvalitetno iskoristite slobodno vrijeme”, priča Šeatović.

Kao defektolog radi sa djecom sa poteškoćama u razvoju. Tu je, kaže, stekao ogromno životno iskustvo. Zato je upisao doktorske studije u Tuzli koje bi uskoro trebao odbraniti. Ni humanost mu nije strana. Do sada je krv darovao čak 40 puta.

”Na stranu sve ovo što sam postigao do sad, ali ništa ne može da se poredi sa tim, jer je to uticalo na nekoga kome sam eventualno spasio život. Volio bih da je odnos društva prema dobrovolјnim davaocima krvi malo bolјi, da prosto imaju određene pogodnosti i da se na taj način postaknu lјudi da daruju krv”, dodaje Šeatović.

Šeatovića mnogi znaju kao umjetnika.Oslikao je brojne zidove u našem gradu. Prijedor, smatra on, nudi dosta toga, pa o odlasku odavde i ne razmišlјa.

”Meni je drago da mi je Prijedor dao suprugu, društvo, posao i sve ove hobije. Kroz oslikavanje zidova želim da mu se odužim i da ja vratim Prijedoru kao gradu za sve ono što je on meni dao. Za mlade imam jasnu poruku: Iskoristite vrijeme i ne dajte da prođe kraj Vas”, kaže Šeatović za kraj našeg razgovora.

kozarski.com