Prijedor će po sedmi put učestvovati u velikom projektu, ove godine desetom jubilarnom projektu “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” u okviru kojeg ove godine dolazi oko 500 srpske djece sa prostora čitavog Kosova i Metohije.

Djeca iz Leposavića, Sičanice i Leške, njih 46 boraviće u Prijedoru od 25.juna do 2.jula kao gosti učenika i roditelja Osnovne škole “Dositej Obradović”.

Ovo je saopšteno nakon sastanka predsjednika Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorada Arlova sa Ginom Gruban direktorom.Osnovne škole “Dositej Obradović”, Monjom Kasalović, načelnicom Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Prijedora i roditelja domaćina djeci sa Kosova i Metohije.

“Škola i grad Prijedor organizuju za svoje goste raznovrstan program tokom sedmodnevnog boravka gostima sa KiM. Ova škola će se u toku boravka djece iz Leposavića bratimiti sa OŠ Vuk S. Karadžić iz Sočanice”, potvrdila je nakon sastanka direktorica Škole Gina Gruban.

Načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović izrazila je zadovoljstvo što je Odbor poslao i ove godine molbu da Prijedor učestvuje u ovom velikom projektu i da će grad podržati aktivnosti tokom sedmodnevnog boravka djece iz Leposavića u Prijedoru.

U ovom projektu u Republici Srpskoj do sada je u 35 lokalnih zajednica proteklih godina boravilo preko 5 000 srpske djece sa Kosmeta.

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov se zahvalio rukovodstvu škole, porodicama i učenicima koji su i među 147 osnovnih i srednjih škola Republike Srpske koji su podržali izgradnju Dnevnog centra “Podrži me-9.januar” u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice.

prijedorgrad.org