Modriča: Omarska 2:1

Strijelci: Šoškić ‘12, Guskić ‘26 – Stević ‘90
Sudija: Velibor Gigović (Modriča)
Gledalaca:50
Žuti kartoni: Zdjelar (Omarska)
Crveni kartoni: Zdjelar (Omarska), Pljevaljčić (Modriča), oba u 78. minutu

Modriča:
Ćuruvija 7, Mišić 7,5, Pljevaljčić 6, Radić 7, Hasičić Mirza 7 (Hasičić Miralem -), Stojanović 7, Šoškić 7,5, Božić 7, Ninković 7, Kenta Hara 7,5 (Alizadeh -), Guskić 7,5
Trener: Mitar Lukić

Omarska:
Jokić 6,5, Ratković 6, Rosić 6, Anđić 6, Stević 6,5, Zdjelar 5, Vračar 5,5 (Šunić 5,5), Romanić Darko 6, Panić 6, Jaćimović 6,5, Grahovac 6
Trener: Milenko Vuleta

Desetkovana Omarska nije mogla do bodova u Modriči. Otputovala je Omarska bez čak 8 standardnih prvotimaca, odigrala korektno, ponovo napravila nekoliko kardinalnih grešaka i poražena je sa 2-1. Susret je odigran po hladnom vremenu, te po teškom i nakvašenom terenu.

Modriča je povela iz prve prave prilike. U 12. minutu japanac Kenta je centrirao sa lijeve strane, a Šoškić je iskoristio nesporazum u odbrani Omarske i savladao golmana Jokića. Omarska je imala terensku inicijativu, ali jalovu. U 28. minutu nakon kornera za Modriču najviši u skoku je bio Guskić i glavom pogodio za 2:0. Jedinu šansu u prvom poluvremenu Omarska je stvorila u 37. minutu. Ratković je idealno centrirao, Romanić je ostao usamljen na penaltiku, šutirao glavom, ali zamalo neprecizno. U poslednjim trenucima prvog poluvremena Modriča je propustila idealnu priliku. Jokić je slabo intervenisao i kratko odbio jednu loptu, na nju je natrčao Šoškić, ali je šutirao iznad gola.

Prvu šansu u drugom poluvremenu imao je Guskić u 66. minutu. Došao je u priliku nakon gužve i niza nespretnih reakcija, ali je i on traljavo šutirao. Omarska je uspjela pritisnuti domaćina u poslednjih dvadesetak minuta. U 70 minutu Panić je bio u dobroj prilici, ali je njegov šut izblokiran. Nakon tog kornera dva puta je odlično šutirao Jaćimović, ali je prvi put pogodio prečki, a drugi put je Ćuruvija sjajno intervenisao. Šutirao je dobro Jaćimović i minut kasnije, ali iznad gola Modriče.

U 78. minutu su zbog međusobnog koškanja isključeni Zdjelar i Pljevaljčić. Kuriozitet je da se radi o oba kapitena i oba igrača sa brojem 4 na dresu. Domaćin je rutinski čuvao prednost do poslednjeg minuta, kada je Grahovac idealno proigrao Stevića, koji rezantnim udarcem uspjeva savladati golmana Modriče i smanjiti na 2-1. Ipak nije bilo vremena da Omarska izjednači.

Omarska jeste u krizi, ali glavni razlog su kadrovski problemi zbog povreda i kartona. U sledećem kolu Omarska dočekuje Budućnost iz Pilice, a očekuje se povratak bar 5 prvotimaca. Modriča ide na teško gostovanje kod Sloge u Doboj.

FK Omarska