Omarska se vratila na pobjednički kolosijek, te je u okviru devetnaestog kola u gostima savladala Željezničar iz Banjaluke sa 1-0. Obe ekipe su stvorile dosta stopostotnih prilika od kojih je Omarska realizovala jednu, imala i malo sreće u nekim situacijama i sva tri boda su ”prvim vozom” otputovala za Omarsku. Treba istaći da je utakmica bila borbena, ali zaista fer i korektna, da je odigrana po idealnim vremenskim prilikama i uz izvanredno suđenje Marka Taborina iz Zvornika.

Od prve minute obe ekipe su krenule ofanzivno, s tim da je na samom početku Omarska imala inicijativu i bila nešto opasnija, ali nije uspjevala ozbiljnije ugroziti golmana domaćih Stupara. Kako je susret odmicao domaćin je uspio preuzeti inicijativu i u 18. minutu smo vidjeli prvu pravu priliku. Petrović je izašao sam pred Jokića, ali je Jokić sjajno odbranio. Imao je Jević priliku i nakon jednog centaršuta sa lijeve strane, ali nije bio precizan.

Finiš poluvremena je ponovo pripao Omarskoj. U 41. minutu Panić je sjajno centrirao na drugu stativu, Anđić je bio najviši u skoku i kad su svi već vidjeli loptu u golu, golmana Stupar bravurozno branoio na samoj gol liniji. Ipak, dva minuta kasnije nema spasa. Vračar je sjajno centrirao sa lijeve strane, idealno uposlio Jaćimoviča, koji golom trese mrežu Željezničara i dovodi Omarsku u vođstvo od 1:0. Tim rezultatom je i završeno prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu viđena je još otvorenije i uzbudljivija igra. Domaćin je krenuo svim snagama po izjednačenje i muški je namučio odbranu Omarske. Posebno su raspoloženi bili Baštić i Petrović, ali je još raspoloženiji bio Jokić na golu Omarske. Šutirali su domaći iz svih situacija, ali sve njihove pokušaja je zaustavljao Jokić. Treba izdvojiti pokušaj Petrovića u 78. minutu kada je pogodio prečku gola Omarska.

Imao je nešto ranije Panić priliku da riješi utakmicu. Istrčala je Omarska sjajnu kontru, Panić je izašao sam pred golmana, rezantnim udarcem savladao Stupara, ali je loptu sa gol linije izbacio Đogić. U poslednjih desetak minuta Željezničar je pokušavao doći do izjednačenje, ali je trener Vuleta izvršio pavovremene izmjene te je Omarska uspjela sačuvati sva tri boda.

Zaslužena pobjeda Omarske, mada je i domaćin imao svoje šanse,pa je pravo čudo da nije postignuto još golova. Može se reći da se danas Omarskoj vratilo malo sreće za sve nesretne poraze koje je doživjela u nekim prethodnim utakmicama.

Ponovo treba pohvaliti brojnu publiku iz Omarske koja je i danas bila velika podrška igračima u plavim dresovima. Igrali su svi igrači Omarske dobro danas, ne volimo izdvajati posebno igrače, ali raduje povratak Lajića, koji iako nije još uvijek sto posto spreman, pokazao je i danas svoj suvi kvalitet i koliko znači odbrani Omarske. Takođe raduju i igre mlađanih Stojnića i Šunića koji su danas imali mnogo značajniju minutažu i sjajno odradili svoje zadatke.

Zdravstveni bilten se popravlja, pa se nadamo da će se do srijede oporaviti od povreda Gavranović, Ratković Mario i Rosić Đorđe, a uskoro se očekuje i povratak Romanić Dragana. Jedino će nešto duže trajati oporavak Marmat Nikole.

U sledećem kolu Omarska dočekuje Borac iz Kozarske Dubice. Pobjedom protiv Borca Omarska bi i definitivno ostvarila prvi cilj, opstanak i bezbrižno nastavila sa takmičenjem. Ta utakmica se igra u srijedu na stadionu u Omarskoj sa početkom do 15 časova. Željezničar gostuje kod ekipe Sloge u Doboju.

Banjaluka: Željezničar ST: Omarska 0:1

Strijelac: Jaćimović ‘43
Sudija: Taborin Marko (Zvornik)
Gledalaca:200
Žuti kartoni: Petrović, trener golmana Šatara (Željezničar), Stojnić, Grahovac (Omarska)

Željezničar (BL)
Stupar 6, Jević 6, Sladojević 6, Blanuša 6, Savanović 5,5(od 46. Ivić 6), Baštić 6, Ružičić 6, Đogić 6, Ćebić 5,5 (od 59. Bajić 5,5), Kalabić 5,5 (od 76. Savatić -), Petrović 6
Trener: Asmir Avdukić

Omarska
Ml.Jokić 7, B.Romanić 7, Nišević 6,5 (Krecelj -), Da.Romanić 6,5 (Zdjelar -), Panić 6,5, Grahovac 6,5, Anđić 7, Stojnić 6,5, Jaćimović 7,5 (Stević -), Lajić 7, Vračar 6,5 (Šunić -)
Trener: Milenko Vuleta

Fk Omarska