rudar prijedor-proljece 2015Fudbaleri Rudar-Prijedora, sa treće pozicije sa kraja jesenjeg dijela i istim brojem bodova kao drugoplasirana gradiška Kozara, nastavljajući takmičenje u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, u okviru 14. kola danas u 14 časova na stadionu u Ljubiji dočekuju Mladost iz Gacka.

Šef stručnog štaba zeleno-crnih Zoran Bujić neće moći da računa na Njegoša Despotovića, koji je dolazeći iz Tekstilca (Derventa) ponio i tri žuta kartona, kao ni mladog Nemanju Marića, zbog povrede u meču protiv Borca iz Kozarske Dubice, dok su svi ostali igrači spremni.

-Dobro smo radili u pripremnom periodu i sa nestrpljenjem iščekujemo zvanična iskušenja koja nas očekuju. Svjesni smo da je Mladost iz Gacka neugodan protivnik, posebno što će po, vjerovatno, teškom terenu u Ljubiji, igrati zatvoreno, ali i spremni da pružimo maksimum borbenosti, kako bi u nastavak prvenstva ušli pobjedom – rekao je kapiten „rudara sa Sane“ Vedran Kantar.

Ulaz na utakmicu Rudar Prijedor-Mladost je besplatan. Upravni odbor kluba povukao je pravi potez, svjestan da je prijedorskom timu, ove zime „renoviranom“, ali sa dosta mladih domaćih igrača, koji čekaju svoju šansu za dokazivanje „kao zapete puške“, potrebna podrška sa tribina. Očekuju ih od istinskih simpatizera ovog fudbalskog kolektiva, u privrženost navijačke grupe „Alkohol bojs“ i ne sumnjaju, a dobro je znano da je Ljubijancima „najvažnija sporedna stvar na svijetu“ decenijama bila najvažnija.

N. Đerić/A.Drakulić