prijedor-gradacac-izvjestaj (2)Seriju dobrih igara u prvenstvu Premijer lige BiH rukometaši Prijedora nastavili su i u Gradačcu, gdje su protiv istoimene domaće ekipe osvojili bod odigravši26:26, a na odmoru su imali vođstvo od 15:11.

Golmani su bili na visini zadatka, Arman Beširević u prvom poluvremenu, kada je ušao u periodu stvaranja prednosti svog tima, a Miodrag Čutura u nastavku sa nekoliko odličnih intervencija.

-Momci su odigrali borbeno, a mogli smo i do sva tri boda. Međutim, „vraćali smo rivala u život“, a imao je i posljednji napad za pobjedu koji, srećom, nije iskoristio, jer je lopta otišla preko gola. Ipak, možemo biti zadovoljni, a prava iskušenja očekuju nas u naredne dvije utakmice kod kuće, pošto dočekujemo zeničkog Čelika i Izviđača iz Ljubuškog – rekao je trener Milenko Stevandić, najbliži saradnik prvog stručnjaka kluba sa imenom grada na Sani, Bojana Unčanina.

Gradačac-Prijedor 26:26(11:15)

Gradačac
Sportska dvorana
Gledalaca: 500
Sudije: Dražen Begić i Andrija Knezović (obojica iz Mostara)
Sedmerci: Gradačac 6(4), Prijedor 4(4)
Isključenja: Gradačac 12 minuta, Prijedor 14 minuta

GRADAČAC:
S.Halilković, Kahfedžić, Čaušević, Bosić 5, Hrnić, Hasanbašić, Haseljić, Klopić, Kadić, Zrnić 7, Hećimović, Đurić, Pedić 6, Duraković, D.Halilković 6, Sarajlić 2
Trener: Mehmed Doborac

PRIJEDOR:
Beširević, Bojić, D.Unčanin 6, Daničić 5, Blagojević 2, Savić 2, Radaković, Kaurin 3, Miljuš, Mirković 1, Topić, Janković, Vejnović, Čutura, Popović 3, Škrga 4
Trener: Bojan Unčanin

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – arhiva