Svetosavske svečanosti u Prijedoru ove godine su, u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama, započele danas u Dječijem vrtiću “Radost” gdje su mališani izveli prigodan program povodom obilježavanja školske slave Svetog Save.

Pomoćnik direktora za vaspitno-obrazovni rad Gordana Lovrić izjavila je da su gosti iz Gradske uprave mogli da vide kako djeca starijeg predškolskog uzrasta usvajaju tradiciju, običaj i kulturu i kako, na njima svojstven igrovni način, to prenose u trajne vrijednosti.

“Drago mi je što je ovogodišnja manifestacija obilježavanja svetosavskih dana počela upravo u našoj ustanovi i da su se djeca, koja će ove godine poći u školu, na svoj način pripremili i poslali pozdrav školskim drugarima da su i oni spremni za nove izazove”, izjavila je novinarima Lovrićeva.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević potvrdio je da po prvi put proslava svetosavskih dana započinje u vrtiću.

“Naročito mi je drago što je to tako i vidjeli smo danas jednu zanimljivu priredbu i ja želim ovom prilikom da se zahvalim i rukovodstvu vrtića i svim vaspitačima i nadam se da će ovi naši mali sugrađani jednog dana postati pravi ljudi zahvaljući upravo njima”, rekao je Kovačević.

Svetosavske svečanosti nastavljaju se danas prijemom gradonačelnika za direktore obrazovnih ustanova u gradu te svečanom svetosavskom akademijom večeras od 19:00 časova u Pozorištu Prijedor.

prijedorgrad.org