prijedorski igraci bilijara u sarajevuNakon što je prijedorska bilijar scena dugo vremena bila zapostavljena, u posljednjih godinu dana stvari su krenule velikim koracima naprijed, a sve se „poklopilo“ sa otvaranjem Bilijar kluba „Manila“ u našem gradu.

Nedavno su Dražen Vrhovac, Luka Jojić, Draženko Antonić i Dušan Veselinović učestvovali na turniru „Predator Open“ u Sarajevu.

-S obzirom da smo prvi put u ovom broju učestvovali na jednom ovako ozbiljnom turniru zadovoljni smo rezultatima. Sva četvorica smo prošli prvi krug i ušli među 32 najbolja igrača. Nismo uspjeli bolje, što zbog zdravstvenih problema (visoke temperature), manjka sportske sreće ali i zbog kvalitetnih protivnika – kaže Dražen Vrhovac, najbolji igrač bilijara u gradu na Sani.

On dodaje da su ipak svi zadovoljni jer je nekima ovo bio prvi turnir van Prijedora.

bilijar prijedor open 2015Narednog vikenda, 14. i 15. marta, Dražen Vrhovac, Luka Jojić, Marko Gavranović i Draženko Antonić učestvuju na otvorenom prvenstvu Hrvatske u bilijaru koje se održava u Zagrebu.

-Svi ovi turniri samo su uvod i priprema za 1. Otvoreno prvenstvo grada Prijedora (Prijedor Open) koje će se održati 4. i 5. aprila u Bilijar klubu „Manila“. Sa zadovoljstvom mogu reći da će na našem turniru učestvovati Sanjin Pehlivanović iz Sarajeva, najmlađi prvak Evrope u bilijaru, prvak Srbije Zoran Svilar, prvak BiH Alen Muratović i drugi – rekao je Vrhovac.

On je potvrdio da je u toku registracija Sportskog bilijar kluba „Prijedor“ čija baza će biti Bilijar klub „Manila“, a koji će potom i zvanično početi sa takmičenjem u Ligi BiH.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Sportski bilijar klub „Prijedor“