Proslava Nove godine u organizaciji Gradske uprave Prijedor otkazana je zbog troškova koji nisu bili planirani kada se krenulo u organizovanje ovog događaja, rekao je danas zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević.

Kovačević je naveo da je održavanje prijevremenih lokalnih izbora Gradsku upravu koštalo oko 300.000 KM, da je u međuvremenu stigao revizorski izvještaj za 2019, 2020. i ranije godine o kojem će sutra biti organizovana posebna konferencija za medije.

“Sredstva koja su bila predviđena za održavanje Nove godine ćemo preusmjeriti vjerovatno u izgradnju lifta u Centru `Sunce` i ostatak vjerovatno za stipendiranje studenata i nekih sportskih i drugih talenata”, rekao je Kovačević na konferenciji za medije u Prijedoru.

On je naveo da je za proslavu Nove godine bilo planirano oko 75.000 KM, da lift za Centar “Sunce” košta oko 35.000 KM i da se svi sadržaji “Prijedorske” zime nastavljaju prema planu, osim novogodišnjeg koncerta.

“Uvodimo dodatni sadržaj, klizalište u LJetnoj bašti. Tamo ćemo omogućiti dva dana sedmično da bude besplatan ulaz. To će grad finansirati”, dodao je Kovačević.

On je najavio da će se mijenjati pravilnik za stipendije budući da se prema sadašnjem svim studentima, kako privatnih tako i javnih fakulteta, i đacima dijele stipendije, da se dijele svima koji se prijave na konkurs u jednakim iznosima i da se time gubi kompetitivnost, te podsjetio da je za stipendije u nacrtu budžeta za 2022. planirano rekordnih 800.000 KM.

srpskainfo.com – SRNA