Drina: Omarska 2:1 (1:0)

Sudija: Darko Vukojević (Doboj)
Gledalaca:150
Strijelci: Gavrović u 10. i Marković i 63. iz penala za Drinu, Rosić u 60. minuti za Omarsku
Žuti kartoni:Stanišić (Drina) Rosić, Nišević (Omarska)

Drina:
Ružić 7, Tvrdišić 7, Ćulum 7, Gavrović 7, Tadić 6,5, Rakić 6,5, Marković 7, Šarčević 6 (Alić 7), Stanišić 6,5, Jokić 7, Damjanović 7
Trener: Miodrag Jevtić

Omarska:
Jokić 6,5, Ratković 6,5, Nišević 7 (Bojan Romanić -), Rosić 6 (Gavranović -), Darko Romanić 6 (Vračar -), Panić 7, Grahovac 7, Anđić 6, Jaćimović 7, Lajić 7 (Krecelj -), Marmat 6,5
Trener: Milenko Vuleta

Drina je u okviru četrnaestog kola na svom terenu savladala Omarsku sa 2-1 i tako joj nanijela drugi uzastopni poraz. Omarska je ovaj put odigrala zaista dobro, stvorila mnogo više izglednih prilika i zaslužila je da se iz Zvornika vrati neporažena. Ipak, domaći su iskoristili svoje prilike, golman Ružić je briljirao na golu Drine i sva tri boda su pripala domaćoj ekipi.

Drina je bolje ušla u susret i imala inicijativu u prvih petnaestak minuta. U desetom minutu Gavrović je umakao odbrani Omarske, iskoristio dobro proigravanje Markovića, izašao sam pred Jokića i savladao ga, te tako doveo Drinu u vođstvo. Od tog momenta Omarska je polako preuzimala inicijativu i kako je utakmica odmicala Omarska je sve više prijetila, a domaćin se branio.

Redale su se šanse, ali i promašaji gostiju. Panićev odličan udarac sa dvadeset metara Ružić brani, potom Ratković nakon kornera šutira glavom, ali zamalo pored desne stative domaćeg gola, a najbolju priliku je propustio Rosić u 43.minutu. Izašao je sam pred golmana Drine, pokušao ga lobovati, ali je Ružić bio koncentrisan i zaustavio taj pokušaj.

Omarska je još bolje počela u drugom poluvremenu, stvorila nekoliko prilika i napokon u 60. minutu Lajić je odlično probio po desnoj strani, idealno centrirao na peterac, a tu se na pravom mjestu našao Rosić te zakucao loptu u mrežu Drine i izjednačio rezultat. Ipak, samo tri minute kasnije, lopta u šesnaestercu pogađa Anđića u ruku, sudija Vukojević pokazuje na penal koji sigurno izvodi Marković i ponovo dovodi Drinu u minimalno vođstvo.

Do kraja utakmice viđeni su ponovo napadi gostiju. Trener Vuleta je poslao sve snage u napad, uspjela je Omarska stvoriti nekoliko izglednih prilika, od kojih se izdvajaju sjajan solo prodor Panića i odličan šut Gavranovića, ali oba puta Ružić je bravoruzno odbranio i spriječio novo izjednačenje. Sa druge strane, treba izdvojiti i pokušaj Ćuluma koji je iz slobodnog udarca u 86.minutu pogodio prečku. Sve u svemu, rezultat se više nije mjenjao i ostalo je 2:1 za Drinu.

U poslednjem jesenjem kolu Omarska u derbiju dočekuje Slogu iz Doboja, a Drina u lokalnom derbiju gostuje kod Budućnosti u Pilici.

FK Omarska