Prijedorska firma “Unijat-M” izabrana je na tenderu Gradske uprave Prijedor za izvođača za Sanaciju i rekonstrukciju poslovnog objekta – zanatske radove, za potrebe distributivnog centra sa hladnjačom u Omarskoj.

Za ove namjene biće izdvojeno 66.473 KM bez PDV-a, odnosno 77.773,41 KM sa PDV-om.

Grad Prijedor raspisao je 8. oktobra tender za izbor izvođača ovog posla s procijenjenom vrijednošću ugovora 59.806 KM bez PDV-a.

Kriterijum za dodjelu ugovora bio je najniža cijena.

Time su elminisana druga dva ponuđača – “Prijedorputevi” Prijedor i “Građevinarstvo KOS” Banjaluka.

Predviđeni rok za izvršenje radova je 45 kalendarskih dana.

Odluka o izboru izvođača radova objavljena je juče na zvaničnoj stranici grada Prijedora, a donesena je 12. novembra 2021. godine.

U budžetu grada Prijedora za ovu godinu nalazi se nekoliko stavki vezanih za objekat čija gradnja je počela prije dvije godine: 100.000 KM u okviru potrošačke jedinice sredstva za razvojne projekte i podsticaj zapošljavanja, te 66.837 KM učešće grada u izgradnji Distributivnog centra za voće Prijedor i 3.504 KM učešće grada u opremanju Distributivnog centra za voće Prijedor.

Vlasnik i direktor firme “Unijat-M” je Mladen Unijat, nezavisni kandidat na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora koji će biti održani 12. decembra ove godine.

Tekst i foto ilustracija – www.prijedordanas.com