Na večerašnjoj Izbornoj konferenciji Socijalističke partije Prijedor za predsjednika Gradskog odbora izabran je Igor Kneginjić, inače aktuelni potpredsjednik Skupštine grada Prijedora.

Osim prvog čovjeka prijedorskih Socijalista izabrani su i članovi Gradskog odbora, delegati za 9. kongres Socijalističke partije koji će biti održan krajem novembra, te kandidati za članove Glavnog odbora SP, predsjednika SP, Nadzorne i Statutarne komisije SP.

Kneginjić je na izbornoj konferenciji kao dosadašnji predsjednik podnio izvještaj o radu GO SP-a Prijedor u proteklom periodu koji je jednoglasno usvojen od strane prisutnih delegata.

On je nakon ponovnog izbora za predsjednika GO SP Prijedor rekao da očekuje da do lokalnih izbora naredne godine budu otklonjene određene manjkavosti u unutrašnjoj ogranizaciji.

-Tome ćemo posvetiti više pažnje u narednom periodu. Već smo krenuli sa tim aktivnostima i očekujem da ćemo ih završiti do početka izbora 2022. godine – istakao je Kneginjić.

On je novinarima rekao da je sinergijom novog i starijeg članstva partija stabilizovana u periodu od 2018. godine.

-Kruna našeg zajedničkog rada se vidjela i na izborima 2020. godine kada smo osvojili 1.884 glasa, odnosno dva odbornička mandata. Nadamo se da ćemo za ideju istinske ljevice u Prijedoru pridobiti što više mladih ljufi u narednom periodu – naglasio je Kneginjić.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je u izjavi medijima da je strateški cilj stranke da ima kadar koji može odgovoriti svim zadacima kako na lokalnom, tako na nivou Republike Srpske i BiH.

-Kroz unutarstranački izborni proces vidljivo je povećanje članstva SP-a u skoro svim oštinama i gradovima Republike Srpske. Zajednička ocjena je da je stanje mobilnosti naše partije na izuzetno visokom nivou – rekao je Đokić.

On je naveo da je Socijalistička partija u Prijedoru vrlo stabilna, što se pokazalo na prethodnim izborima kada je ostvaren dobar rezultat.

-Struktura članstva u Prijedoru je veoma kvalitetna i može da nosi teret političke borbe u narednom periodu. Imamo sjajan kadar i predsjednika Gradskog odbora, ugledne ljude. Imamo takvu organizaciju putem mreže mjesnih odbora koja daje sigurnost da će partija nastaviti dalje da uspješno funkcioniše i ostvaruje programske ciljeve – rekao je Petar Đokić.

Među prisutnim gostima iz drugih političkih partija bio je i Slobodan Javor iz SNSD-a kao kandidat ove partije i vladajuće koalicije na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora.

Iz Socijalistike partije su pozvali svoje članove da daju vezrezervnu podršku Javoru na izborima koji su zakazani za 12. decembar ove godine.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com