Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, tokom mjeseca oktobra 2021. godine, realizovali su aktivnosti na pojačanoj kontroli pješaka i biciklista, tokom kojih su kontrolisana 234 pješaka i 56 biciklista, a od ukupnog broja kontrolisanih, izdavanjem prekršajnih naloga, sankcionisana su 164 učesnika ove kategorije.

Najčešći evidentiran prekršaj je nekorišćenje svjetloodbojnog prsluka, dok je evidentirano pet prekršaja kretanja pješaka po kolovozu pod dejstvom alkohola.

Podsjećamo, tokom ove godine na području Policijske uprave Prijedor evidentirano je 13 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali pješaci i 12 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali biciklisti. U ovim saobraćajnim nezgodama smrtno je stradao jedan pješak i dva biciklista.

Imajući u vidu da je pred nama period loših vremenskih uslova i smanjene vidljivosti, Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, a poseban apel upućuje se pješacima i biciklistima da poštuju propisana pravila učestvovanja u saobraćaju i da prilikom kretanja na javnom putu u periodu smanjene vidljivosti koriste svjetloodbojne prsluke, odnosno uređaje za osvjetljavanje bicikla.

PU Prijedor
Foto – ilustracija