fk gomjenicaU prijateljskom odmjeravanju snaga prijedorskih klubova, članova Četvrte lige FSP Prijedor, na teškom terenu u Tukovima, lider nakon jesenjeg dijela prvenstva, ekipa Gomjenica, savladala je Radnik Urije rezultatom 2:0(1:0).

Gosti su došli u vođstvo u 24. minuti, kada je, pošto je prethodno u šesnaestercu nepropisno zaustavljen Đorđe Kreča, sa „bijele tačke“ Branislav Kajtez pogodio donji desni ugao mladog Igora Inđića.

Imali su i domaći kazneni udarac u 32. minuti, kada je na suprotnoj strani oboren Nenad Vučković, ali je čuvar mreže tima sa stadiona „kod Celpaka“ Dejan Lajić zaustavio udarac Marka Vujičića sa penala.

U drugom poluvremenu viđena je borbena igra, sa po nekoliko šansi na obje strane, da bi nepažnju protivničke odbrane iskoristio Kajtez u 77. minuti i na asistenciju „rezerviste“ Slobodana Lazića svojim drugim golom postavio konačan ishod susreta.

Ako to vremenske prilike dozvole obje ekipe će imati nove provjere u nedjelju. Gomjenica će u 12 časova dočekati komšije, Slogu iz Rakelića, dok će Radnik Urije u 14 časova biti domaćin takođe Slogi, ali drugoligašu Federacije BiH, iz Bosanske Otoke.

Radnik Urije-Gomjenica 0:2(0:1)

Prijedor
Igralipte „Tukovi“
Gledalaca: 30
Sudija: Željko Macura (Prijedor)
Strijelac: Kajtez u 24. (iz penala) i 77. minuti

RADNIK URIJE
Inđić, Ostojić, N.Radanović, Vuleta, Vujičić, Radulović, Miljević, Vučković, Zorić, Pađan, D.Radanović
Još su igrali: Muhić, Bačić, Kečan, Stojnić, Gnjatović, Čavka

GOMJENICA
Lajić, Čorokalo (Lazić), Bjelobrk, Bojanac, Stipić (Mršić), Pantoš, Kreča, Milošević (Grbić), Jarić, Kajtez, Dragić

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – arhiva