Šefica Povjereništva Gradskog odbora SDS Prijedor Maja-Dragojević Stojić poručila je da Prijedor nije i ne smije biti vlasništvo ni jedne partije, da bi samo ta partija imala pravo da predloži kandidata i da SDS može da ponudi sjajnog kandidata.

Ona je ovo napisala na svom Fejsbuk profilu, iako nije htjela da daje izjavu za medije nakon potpisivanja koalicinog sporazuma opozicionih partija za prijevremene izbore u Prijedoru.

Dragojević-Stojić su planirali i domaćini sastanka u obraćanju nakon potpisivanja sporazuma, ali kada je došao i taj momenat ona je rekla da neće da se obraća. Ispred SDS izjavu za novinare dao je Zoran Latinović, ali Dragojević-Stojić koja nije htjela da stane kraj Nešića i da izjavu, nije mogla izdržati pa je svoje mišljenje objavila na društvenoj mreži.

– Kandidat mora biti onaj iza kojeg mogu stati građani Prijedora, zato moramo slušati glas naroda. Nadam se i vjerujem da su naši koalicioni partneri toga svjesni i da ćemo u tom pravcu izabrati najboljeg kandidata – navela je ona.

Dragojević-Stojić je ovom prilikom napisala i šta misli o tome što su poslanici DNS-a ostali u sali NS RS, nakon što su sjednicu napustili poslanici SDS, PDP i SPS.

– Smatram da nastup poslanika DNS-a na jučerašnjoj sjednici NSRS nije bio korektan i da takvi istupi ne donose povjerenje u odnosima stranaka. SDS takođe, kao najveća opoziciona stranka, može da ponudi sjajnog kandidata. Ko god iskreno vjeruje i želi promjene neće se buniti ako to bude kandidat kojeg će Prijedorčani podržati – zaključila je ona.

Inače, sve su glasnije priče o političkom neslaganju Dragojević-Stojić i lidera DNS Nenada Nešića u vezi sa izborom zajedničkog kandidata opozicije za gradonačelnika Prijedora.

Naime, Nešić smatra da DNS koji je 16 godina vladao u Prijedoru treba da ponudi kandidata iz svoje partije za gradonačelnika Prijedora.

Dragojević-Stojić se i zvanično odala današnjim statusom navodeći da “SDS može da ponudi sjajnog kandidata”.

srpskainfo.com