Gradiška: Kozara – Omarska 1-3

Strijelci: Đurić ‘73 – Jaćimović ‘41, Vračar ‘56, Gavranović ‘78

Sudija: Taborin Marko (Zvornik)
Gledalaca:250
Žuti kartoni: Lolić (Kozara) Marmat (Omarska)
Crveni karton: Malbašić Aleksandar (Kozara) u 43.minutu.

Kozara (Gradiška):
Glišić 6, Janičić 6,5, Veljkić S 6, Bobić 6, Hamzić 6, Lolić 6 (Matić -), Malbašić 5, Savanović – (Govedarica 6), Veljkić Đ 5,5 (Đurić 7), Šikanjić 6, Runić 6
Trener Žerić Nedžad

Omarska:
Jokić 7, Romanić B 7, Rosić 6,5 (Krecelj -), Grahovac 7, Romanić Dragan 6,5 (Ratković -), Romanić Darko 7, Gavranović 7 (Šunić -), Jaćimović 8 (Stojnić -), Lajić 7, Marmat 7, Vračar7
Trener: Vuleta Milenko

Omarska je nastavila sa sjajnim igrama u prvoligaškom društvu. U okviru devetog kola je gostovala kod Kozare u Gradiškoj i nakon superiorne igre sasvim zasluženo je slavila sa 3-1. Osim dobre igre raduje i velika podrška navijača Omarske koji su i ovaj put u velikom broju doputovali u Gradišku i bodrili svoj klub. Po slobodnoj procjeni bilo je oko 200 gledalaca iz Omarske.

Utakmica je bila otvorena sa obe strane. Prva je zaprijetila Kozara. U 15. minuti Janičić je najviši u skoku, ali lopta nakon njegovog udarca glavom odlazi zamalo preko prečke. Malo zatim Malbašić šutira sa ruba šesnaesterca, ali je Jokić na mjestu. Nakon toga, Omarska je preuzela potpuno kontrolu nad igrom i počela stvarati šanse.

Rosić je terorisao odbranu Kozare, ali danas ga nije htio gol. Nakon sjajnog centaršuta Gavranovića, glavom je šutirao iznad gola. U 28. minutu je propustio najbolju priliku, nakon sjajne kontre, proigrao ga je Jaćimović i kad su svi vidjeli loptu u golu, Rosić je šutirao pored gola Glišića. Šutirao je Rosić još dva puta iz izglednih prilika, ali nije uspio savladati golmana Kozare.

Ipak, vidjelo se da gol visi u vazduhu, i napokon u 41. minutu Gavranović se sjajno snašao u šesnaestercu, odigrao povratnu loptu do Jaćimovića, koji je pokazao klasu i manirom rasnog strijelca zatresao mrežu Kozare, te doveo Omarsku u vođstvo od 1-0. Minut kasnije Malbašić nakon starta nad Marmatom dobija drugi žuti karton, nakon što je dobio prvi samo minut ranije zbog negodovanja kod sudije Taborina i Kozara utakmicu nastavlja sa igračem manje.

U drugom poluvremenu je bilo jasno da Omarska teško može da ispusti bodove obzirom da je imala igrača više. Tako da je viđena jedna potpuna dominacija Omarske, sa ogromnim posjedom lopte. Omarska je igrala strpljivo i plela mrežu oko gola domaćina. U 55. minutu Romanić Darko je uposlio Vračara, koji je preciznim udarcem sa desetak metara savladao Glišića i doveo Omarsku u vođstvo od 2-0.

Tračak nade za domaćina se pojavio u 73. minuti. Govedarica odlično pronalazi Đurića, koji se oslobađa protivničkog igrača i u padu šutira te pogađa mrežu gola Omarske za smanjenje rezultata na 1-2. Tada se Kozara dodatno tovarila ne bi li došla do izjednačenja, a igrači Omarske su to znali iskoristiti i stvoriti mnogo prilika. U 78. minuti Krecelj lucidno proigrava Gavranovića koji postiže gol i povećava vođstvo Omarske na 1-3. Tako je Gavranović golom krunisao svoju sjajnu današnju partiju

U posljednjim minutama Romanić Darko je pogodio prečku Glišićevog gola, da bi na drugoj strani Šikanjićev šut odbranio Jokić i tri boda iz Gradiške odlaze u Omarsku.

U sledećem kolu Omarska u velikom derbiju dočekuje Krupu,a Kozara gostuje kod Sloge u Doboju

FK Omarska