Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči te u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 532 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 200 osoba.

Radi se o 98 muškaraca i 102 žene, od kojih su 49 mlađe, 119 srednje i 32 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 48 osoba je iz Banjaluke, po 23 iz Laktaša i Prnjavora, 16 iz Bijeljine, po osam iz Gradiške i Kozarske Dubice, po sedam iz Prijedora i Šamca, po šest iz Doboja i Ugljevika, po pet osoba je iz Istočne Ilidže, Mrkonjić Grada, Ribnika i Čelinca, po četiri iz Istočnog Novog Sarajeva i Srpca, po tri iz Modriče i Rudog, po dvije iz Kotor Varoša, Foče i Šipova i po jedna osoba je iz Broda, Dervente, Zvornika, Lopara, Novog Goražda, Pala, Rogatice i Teslića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske nije prijavljen ni jedan smrtni slučaj.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 65.947 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.849 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirana je ukupno 298.101 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 257, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 148, a u ostalim bolnicama 109.

Na respiratoru su 23 osobe (17 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 6 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.950 osoba, a nadzor je završen kod 194.698 osoba.

Napomena: Na dan 25.08.2021. godine, naknadno je prijavljeno šest smrtnih slučajeva koji su se desili u prethodnom periodu (tri osobe iz Prijedora, dvije osobe iz Novog Grada i jedna osoba iz Kozarske Dubice).

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske