Humanitarna organizacija Srbi za Srbe organizovala je u nedjelju humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki “Trojka iz bloka”na terenima Gimnazije “Sveti Sava”.

Član ove humanitarne organizacije Duško Kaurin izjavio je novinarima da je ova akcija u Prijedoru organizovana četvrti put.

“Prošle godine znamo zašto nije bila zbog ove pandemije, tako da je ovo četvrti put da održavamo `Trojku iz bloka` tokom koje skupljamo finansijska sredstva da pomognemo tri porodice u Prijedoru”, rekao je Kaurin.

On je dodao da će sav prihod od sponzorstava, kao i od kotizacija za učešće na turniru i pojedinačnih donacija tokom trajanja turnira, namijenjen za pomoć porodici Aleksić iz Garevaca kojoj namjeravaju obezbijediti kombajn, za porodicu Đaković iz Donje Kozice kojoj grade kuću i porodicu Sučević iz Japre kojoj namjeravaju da obezbjede priključke za traktor.

“Prijedor je zadnje tri godine na nivou Republike Srpske skupio najviše sredstava za porodice koje pomažemo i tako smo prošle godine pomogli porodici Anđelić iz Trnopolja pomogli u renoviranju kuće”, rekao je Kaurin.

On je dodao da humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” postoji već 15 godina i da su do sada prikupili preko 6 miliona eura donacije, pomogli 2700 porodica širom Balkana i da je to preko 13500 djece.

Svojim dolaskom i učešćem u ovom sportsko-humanitarnom događaju podršku čitavoj akciji dao je i gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović.

On je izjavio da je Gradska uprava opredijeljena da finansijski pomaže rad svih onih organizacija koje pomažu ljudima u lošem imovinskom stanju i da ovo zaista jedna od organizacija koja godinama pomaže takvoj populaciji.

“Trojka iz bloka” je sportsko-humanitarni projekat Humanitarne organizacije Srbi za Srbe čija je misija da pomaže socijalno-ugrožene višečlane porodice kroz turnire u brzom šutiranju trojki u gradovima širom svijeta.

Tokom večeri vršile su se prijave za šutanje na koš za tri poena 5 KM, za šut sa pola terena 10 KM i šut sa slobodnog bacanja to je 3 KM.

Prema prvim procjenama bilo je preko 230 prijavljenih šutera za trojke, a ostvareni prihod i pokazana humanost Prijedorčana na djelu izražena u novcu biti poznata narednih dana.

prijedorgrad.org