Stranačke turbulencije u Gradskom odboru SDS-a Prijedor još uvijek se ne smiruju, iako je to ovu stranku koštalo na proteklim izborima, na kojima je imala dosad najlošiji izborni rezultat u Prijedoru.

Nakon raspuštanja Gradskog odbora i formiranja Povjereništva stranke od 30 članova, uslijedio je raskol između ovog privremenog organa SDS-a, na čelu sa Majom Dragojević Stojić i odbornice Biljane Knežević, koja je kako je istaknuto, zbog kršenja Statuta, jednoglasno isključena iz stranke, a Skupština grada o tome je i pismeno obavještena. Povjereništvo ne odustaje od svoje odluke, iako Kneževićeva to ne prihvata. Ona sebe i dalje smatra članom SDS-a i kako kaže i dalje zastupa interese građana, koji su je izabrali kao kandidata ove političke partije. Takođe, tvrdi da nije kršila stranačku disciplinu.

O tome šta bi se moglo dalje dešavati na relaciji Dragojević Stojić-Knežević, niko iz SDS-a trenutno ne želi davati prognoze. U toku su unutarstranački izbori u ovoj stranci. Neki od članova SDS-a, u neformalnom razgovoru, tvrde da ni i oni najvjerovatnije neće razmrsiti ovaj Gordijev čvor.

kozarski.com